Τι απαντά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για το «μείζον θέμα» της φύλαξης γνωστού παρουσιαστή στην Ελλάδα

«Να πέσουν οι μάσκες».

Article featured image
Article featured image

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα περί αστυνομικής φύλαξης κι ασφάλειας τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, επιρρίπτοντας τις «αυταπόδεικτες», όπως λέει, ευθύνες στους «ιθύνοντες».

Σε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά στην «αστυνομική φύλαξη και ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου που τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα», τονίζεται μεταξύ άλλων πως «εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής».

Σε άλλη σημείο επισημαίνεται επίσης ότι «αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου».

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πολλές φορές η σχετική απόφαση (σ.σ. διάθεση αστυνομικής δύναμης) είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο...

Δημοσιεύτηκε από Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021



Υπενθυμίζεται ότι καταγγελία για διάθεση αστυνομικών σε γνωστό τηλεπαρουσιαστή έκανε μέσω Facebook, την περασμένη Τρίτη, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης αναρτώντας σχετικά έγγραφα, με την αστυνομία να απαντά πως τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Στην ανάρτησή του, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας πάντως, είχε υποστηρίξει πως συνολικά 9 αστυνομικά τμήματα με 9 περιπολικά και 14 αστυνομικούς (μεταξύ αυτών Ραφήνα και Μαραθώνας) «εντέλλονται να προστατεύουν επί 24ωρου βάσεως» γνωστό παρουσιαστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ