Η απόκοσμη εικόνα με το ιπτάμενο πλοίο της Κορνουάλης

Ένας άνδρας που περπατούσε στις ακτές της Κορνουάλης απαθανάτισε με την κάμερά του μια σπάνια οπτική οπτική ψευδαίσθηση.

Ο Ντέιβιντ Μόρις έμεινε έκπληκτος όταν είδε ένα εμπορικό πλοίο να «αιωρείται» πάνω από την θάλασσα, ενώ περπατούσε κοντά στο Φάλμουθ της Κορνουάλης.

Η λογική εξήγηση για το σπάνιο αυτό φαινόμενο

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του BBC, Ντέιβιντ Μπράιν, πρόκειται για τον «ανώτερο αντικατοπτρισμό». Αυτό συμβαίνει λόγω των «ειδικών ατμοσφαιρικών συνθηκών που κάμπτουν το φως» είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση είναι συχνή στην Αρκτική, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


ploio-epiplei-pseydaisthisi-kornoyali-agglia.jpg


Ο μετεωρολόγος εξήγησε πως «Ανώτεροι αντικατοπτρισμοί συμβαίνουν λόγω συγκεκριμένης καιρικής συνθήκης, γνωστή ως θερμοκρασιακή αντιστροφή. Όταν δηλαδή ο κρύος αέρας βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας με θερμότερο αέρα πάνω από αυτόν».

Ο ψυχρός αέρας είναι πυκνότερος από τον θερμό αέρα. Έτσι στρέφει το φως προς τα μάτια των ανθρώπων που στέκονται στο έδαφος, τροποποιώντας το πόσο απομακρυσμένο φαίνεται το συγκεκριμένο αντικείμενο.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ