Σάββατο πρωί, του σωτηρίου έτους 2021, έξω από το ΡΙΚ

«Σταυροφορία» για το El Diablo.

Article featured image
Article featured image

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί σήμερα, Σάββατο, 06/03, έξω από το ΡΙΚ, όπου ομάδα πολιτών διαδήλωσαν κατά του τραγουδιού «El Diablo» που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.



Συγκεκριμένα, πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κρατώντας πανό, εικόνες και σταυρούς, διαμαρτυρήθηκαν για το εν λόγω τραγούδι, ενώ οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή, εκφράζοντας την άποψη ότι «το τραγούδι “El Diablo” εξυπηρετεί αλλότρια κίνητρα, είναι ένας ύμνος σε σκοτεινές δυνάμεις, ενώ δεν υπάρχει κανένα καλλιτεχνικό υπόβαθρο σε αυτό και το ΡΙΚ έχει τον χρόνο να εξεύρει ένα τραγούδι που θα προβάλλει το πρόβλημα επιβίωσης του κράτους και της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κύπρο».


Διαδήλωση.jpg


Διαμαρτυρία 2.jpg


Διαμαρτυρία 3.jpg



Σε κάποια από τα πανό αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια, επιστροφή στον Χριστό», «Όχι στον πονηρό» και «Αντιδρούμε ειρηνικά, Όχι στο El Diablo».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πάντως ειρηνικά, ενώ μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, προς αποφυγή των όποιων επεισοδίων.

Διαμαρτυρία 4.jpg


Διαμαρτυρία 5.jpg


Διαμαρτυρία 6.jpg



Υπενθυμίζουμε περαιτέρω ότι σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου  αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξάλλου εσείς το είπατε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».


Κεντρική Φωτογραφία: Φίλιππος Χρήστου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ