Γιατί όλο και περισσότεροι άνδρες στρέφονται στο Botox

Η αύξηση αποδίδεται -εν μέρει- στην ανάγκη να είναι κανείς «Zoom ready», έτοιμος δηλαδή για μια κλήση στο Zoom.

Article featured image
Article featured image

Η ζήτηση για ενέσιμες θεραπείες αισθητικής από άνδρες -όπως το Botox- κατέγραψε σημαντική αύξηση πέρυσι, κάτι που οι πλαστικοί χειρουργοί το αποδίδουν και στο Zoom.

Οι Βρετανοί πλαστικοί χειρουργοί κάνουν λόγο για αύξηση 70% στα αιτήματα για συμβουλές εντός του 2020. Το 33% των γιατρών ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των ανδρών που αναζητούσαν συμβουλές, ενώ το 66% ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση μεταξύ των νεότερων γυναικών που αναζητούσαν θεραπείες.

«Καθώς οι άνθρωποι είναι διαρκώς σε κλήσεις στο Zoom, βλέπουν τον εαυτό τους λεπτομερώς μέσω της οθόνης και βρίσκουν κάποια “προβλήματα” που θέλουν διόρθωση, για παράδειγμα ρυτίδες, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και χαλάρωση προσώπου», δήλωσε η Δρ Σαλίντα Τζόνσον, διευθύντρια της London Cosmetic Clinic.

«Γι’ αυτό και αυξήθηκε η ζήτηση για το Botox και τα δερματικά εμφυτεύματα», συμπλήρωσε η ίδια, μιλώντας στον Guardian. Η Βρετανία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για εμφυτεύματα στον κόσμο, μια βιομηχανία η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στο 1 δισεκατομμύριο στερλίνες πέρυσι.

Όσο για τους άνδρες, οι πιο δημοφιλείς θεραπείες περιλαμβάνουν το Botox για τις ρυτίδες, δερματικά εμφυτεύματα για τη βελτίωση της γραμμής του σαγονιού, όπως και μια θεραπεία που μειώνει το «διπλοσάγονο».

Εκτός από τον «παράγοντα» Zoom, το 11% των ανδρών νιώθουν ότι φαίνονται πέντε χρόνια μεγαλύτεροι, εξαιτίας του στρες που προκαλεί το lockdown, σύμφωνα με περσινή έκθεση της κλινικής Uvence.

Πέρα από τις ενέσιμες θεραπείες, σύμφωνα με την Τζόνσον, λόγω του lockdown κάποιοι διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να αναρρώσουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα από μία χειρουργική αισθητική επέμβαση, κάτι που επίσης τροφοδότησε την αύξηση.

«Οι πιο επεμβατικές διαδικασίες απαιτούν οι άνθρωποι να μπορούν να μείνουν στο σπίτι, για να μπορούν να κρύψουν το πρήξιμο και τους μώλωπες», εξήγησε.


Πηγή: Lifo
Κεντρική Φωτογραφία: Beth Macdonald/Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ