Η απρόσεκτη στροφή δεξιά…

Την τελευταία πενταετία, η απρόσεκτη στροφή δεξιά αποτέλεσε την κύρια αιτία πρόκλησης θανατηφόρας τροχαίας σύγκρουσης στο 7,56% των τροχαίων συγκρούσεων.

Article featured image
Article featured image

Η ανακοίνωση της REACTION με αφορμή τον θάνατο δύο νεαρών μοτοσικλετιστών, με διαφορά λίγων ωρών, στη Λευκωσία.

Προσέξτε και Σεβαστείτε τους Μοτοσικλετιστές!

Δυστυχώς, δυο ακόμα νεαροί μοτοσικλετιστές έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο με διαφορά λίγων ωρών στην Λευκωσία. Οι μοτοσικλετιστές αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες του οδικού δικτύου. Από το 2011 μέχρι το 2020, έχασαν την ζωή τους 132 οδηγοί και επιβάτες μοτοσικλέτας στους κυπριακούς δρόμους. Παράλληλα, την τελευταία πενταετία η απρόσεκτη στροφή δεξιά αποτέλεσε την κύρια αιτία πρόκληση θανατηφόρας τροχαίας σύγκρουσης στο 7,56% των τροχαίων συγκρούσεων.

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του οργανισμού Reaction, καλεί ακόμα μια φορά τους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου να προσέχουν και να σέβονται τους μοτοσικλετιστές. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι μοτοσικλετιστές δεν έχουν ευθύνη στην πρόκληση της τροχαίας σύγκρουσης αλλά δυστυχώς πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα με σοβαρούς ή θανάσιμους τραυματισμούς.

Χρήσιμη Ενημέρωση για τους Οδηγούς Αυτοκινήτων:

Πριν βγείτε σε διασταύρωση, όταν θα ανοίξετε την πόρτα σας, πριν βγείτε σε κεντρικό δρόμο, πριν στρίψετε βεβαιωθείτε ΔΙΠΛΑ ότι δεν πλησιάζει μοτοσικλέτα.

Λόγω του μικρού όγκου της μοτοσικλέτας, μπορεί να μην υπολογίσετε σωστά την απόσταση και την ταχύτητα της. Μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ότι υπολογίζετε. Κάντε υπομονή και δώστε προτεραιότητα.

Επίσης, λόγω μικρού μεγέθους η μοτοσικλέτα μπορεί να «χαθεί» στα «τυφλά» σημεία του αυτοκινήτου. Προσοχή στην αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας.

Κρατήστε μεγαλύτερη απόσταση όταν ακολουθείτε μοτοσικλέτα.

Βεβαιωθείτε απόλυτα ότι οι μοτοσικλετιστές που σας ακολουθούν, έχουν αντιληφθεί την πρόθεση σας να στρίψετε, να ελαττώσετε ταχύτητα ή αν θα προβείτε σε κίνηση που θα επηρεάσει την πορεία τους.

Να σέβεστε τους μοτοσικλετιστές όπως και όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Όλους κάποιοι τους περιμένουν στο σπίτι.

Ο πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου υπογράμμισε την ανάγκη ενός διαρκούς διαλόγου της πολιτείας με τους μοτοσικλετιστές για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η οδική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών μέσα από την εκπαίδευση, τη διόρθωση μελανών και επικίνδυνων σημείων στο οδικό δίκτυο και πολλά άλλα.

«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών και να ακούσει, από τους ίδιους τους μοτοσικλετιστές τα προβλήματα και τις εισηγήσεις τους. Οι μοτοσικλετιστές ξέρουν πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τα θέματα που τους επηρεάζουν. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας των μοτοσικλετιστών», κατέληξε ο Μάριος Σταύρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ