Το Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες» έχει κάτι καλό να προτείνει για επαγγελματίες του κινηματογράφου

Μια διοργάνωση του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες ΚΥΠΡΟΣ 2021» σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Article featured image
Article featured image

Η πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης Dot on the Μap Industry Days, πραγματοποιείται, για δεύτερη συνεχή χρονιά διαδικτυακά, στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος (16-24 Απριλίου 2021). Διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Α.Ν. και το Θέατρο Ριάλτο, σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τη διοργάνωση στηρίζει η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου.

Τετάρτη 21 Απριλίου, 2021: Διαδικασία Pitching

H τριήμερη διαδικτυακή συνάντηση θα κάνει αρχή στις 21 Απριλίου, 2021 στις 10π.μ. με τη διαδικασία pitching, κατά την οποία επτά ομάδες παραγωγών - σκηνοθετών από χώρες της Μεσογείου θα παρουσιάσουν προτάσεις μυθοπλασίας στο φόρουμ συμπαραγωγής Dot on the Map Meeting Point.

Η τριμελής κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για τα βραβεία αποτελείται από διακεκριμένους επαγγελματίες από τον χώρο της παραγωγής και διανομής ταινιών καθώς και από τον διεθνή φεστιβαλικό χώρο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής φέτος είναι:

  • Karel Och (Πρόεδρος Επιτροπής), Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι (Τσεχία)
  • Rula Nasser, Παραγωγός, Imaginarium Films (Iορδανία)
  • Sasha Wieser, Sales Agent, EastWest Filmdistribution (Aυστρία)

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Με βασικό πυλώνα την εκπαίδευση και δικτύωση των επαγγελματιών του κινηματογράφου, το Dot on the Μap Industry Days ανακοινώνει μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια, συζητήσεις και masterclasses που απευθύνονται σε επαγγελματίες του κινηματογράφου.

11:00 Παρουσίαση Προγράμματος Μειοψηφικών Παραγωγών του ΥΠ.Π.Α.Ν. (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου)

Παρουσιάζει ο Διομήδης Νικήτα, Μορφωτικός Λειτουργός - Τμήμα Κινηματογράφου

Εκπρόσωπος Eurimages & EFP, Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠ.Π.Α.Ν.

11:10 Παρουσίαση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για μειοψηφικούς παραγωγούς στο Israel Cinema Project, Rabinovich Foundation

Παρουσιάζει η Osnat Bukofzer, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Σύμβουλος Συμπαραγωγών, Israel Cinema Project, Rabinovich Foundation

11:20 Παρουσίαση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για μειοψηφικούς παραγωγούς στην Ιταλία / MIBACT Fund

Παρουσιάζει η Ιταλίδα παραγωγός Marica Stocchi, Rosamont Pictures

11:30 Συζήτηση: "Διασχίζοντας τα σύνορα: Οι δυναμικές και οι προκλήσεις των συμπαραγωγών στη Μεσόγειο"

Με στόχο την προώθηση και ενθάρρυνση διασυνοριακών συνεργιών στον χώρο της κινηματογραφικής παραγωγής στη Μεσόγειο, το Dot on the Map παρουσιάζει μια συζήτηση μεταξύ παραγωγών από την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία. Οι παραγωγοί θα αναλύσουν εμπειρίες τους από συμπαραγωγές βραβευμένων ταινιών, καθώς και τη δυναμική που χτίζεται μέσα από τέτοιες συνεργασίες. Παράλληλα, θα συζητήσουν προκλήσεις που προκύπτουν καθώς και τον ρόλο της κοινής Μεσογειακής μας κουλτούρας στην επιτυχία μιας διεθνούς συμπαραγωγής.

Στο πάνελ:

Marica Stocchi (Rosamont Pictures, Ιταλία)

Efrat Cohen (Gaudeamus Productions, Ισραήλ)

Μάριος Πιπερίδης & Janine Teerling (AMP Filmworks, Κύπρος)

Συντονίζει η Osnat Bukofzer, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Σύμβουλος Συμπαραγωγών, Israel Cinema Project, Rabinovich Foundation

15:00 Παρουσίαση του σχεδίου κινήτρων για την κυπριακή οπτικοακουστική βιομηχανία - INVEST CYPRUS

Παρουσιάζει ο Ανώτερος Λειτουργός του Invest Cyprus, Λευτέρης Ελευθερίου

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

10:30 Η ταινία Μήλα ως μοντέλο επιτυχούς Eυρωπαϊκής συμπαραγωγής

Η ταινία ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, που προβάλλεται στο πλαίσιο του Cyprus Film Days IFF, θα αναλυθεί ως case study επιτυχούς συμπαραγωγής (Ελλάδα - Πολωνία - Σλοβενία) και διεθνούς διανομής. Στη συζήτηση τύπου πάνελ θα συμμετέχουν: o σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, ο παραγωγός Ηρακλής Μαυροειδής (Boo Productions, Ελλάδα), εκ των συμπαραγωγών από Σλοβενία ο Ales Pavlin (Perfo Films) και η εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής Alpha Violet, Virginie Devesa (Γαλλία). H ταινία θα προβληθεί στο φεστιβάλ στις 21 Απριλίου [20:30 Κινηματογράφος Ζήνα Πάλλας] και στις 22 Απριλίου [20:30, Θέατρο Ριάλτο]. Η ταινία απέσπασε πολλά διεθνή βραβεία και ήταν η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Συντονίζουν: Γιάννα Σαρρή, Επικεφαλής Αγοράς Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Αγγελική Βέργου, Υπεύθυνη Crossroads Co-Production Forum, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

15:00 Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου - Ενημερωτική Παρουσίαση

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου παρουσιάζει τα προγράμματα που προσφέρει σε σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς.

Παρουσιάζει η Ελένη Καλογεροπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος

15:15 Masterclass από τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο

Σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Εάν είστε επαγγελματίας και επιθυμείτε να συμμετέχετε στη διοργάνωση παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για διαπιστεύσεις.

Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τη Δανάη Στυλιανού στο dotonthemap@cyprusfilmdays.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: dot.cyprusfilmdays.com

programme for email-01.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ