(€)200 λόγοι για να επισκεφθείς τη Μάλτα φέτος το καλοκαίρι

Επιχορηγημένες διακοπές!

Ο υπουργός Τουρισμού της Μάλτας , Κλέιτον Μπάρτολο, σε μια προσπάθεια η χώρα να αποκτήσει προβάδισμα έναντι άλλων προορισμών, ανακοίνωσε σχέδιο «επιχορήγησης» σε όσους επισκεφθούν τη Μάλτα το καλοκαίρι.


Την επιχορήγηση θα λάβουν οι τουρίστες που θα κλείνουν τις διακοπές τους απευθείας με τα ξενοδοχεία της Μάλτας (για τουλάχιστον τρεις ημέρες), με το ποσό να εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, η Μάλτα θα προσφέρει €200 σε όσους μείνουν σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, €150 σε αυτούς που θα επιλέξουν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και συνολική επιχορήγηση €100 σε όσους μείνουν σε ξενοδοχείο τριών αστέρων. Μάλιστα το ποσό αυξάνεται κατά 10% για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού Γκόζο της Μάλτας. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «Στόχος αυτού του σχεδίου είναι να βρεθούν τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε μια πολύ ανταγωνιστική θέση, καθώς επανεκκινεί ο παγκόσμιος τουρισμός».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάλτα αναμένεται να άρει έως την 1η Ιουνίου τους περισσότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΕ (42%) με αποτέλεσμα τα κρούσματα να έχουν πέσει κατακόρυφα (δείκτης θετικότητα 2.6%).

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ