Ποιος ήταν ο μισθός του Πρίγκιπα Φίλιππου και ποιος θα κληρονομήσει την αμύθητη περιουσία του

O δούκας του Εδιμβούργου έφυγε σε ηλικία 99 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη οικογένεια με τέσσερα παιδιά οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα αλλά και με μια τεράστια περιουσία.

Article featured image
Article featured image

Ο μισθός

Ο σύζυγος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είχε ετήσιο μισθό 500.000 χιλιάδων δολαρίων (400.000 λίρες) που πληρωνόταν από την τσέπη των φορολογουμένων μέσω του λογαριασμού στο Sovereign Grant που διαχειρίζεται τους μισθούς όλης της βασιλικής οικογένειας.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν συνέχισε να εισπράττει αυτό τον μισθό μετά το 2017 που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, ωστόσο συνέχισε να έχει πρόσβαση σε εισοδήματα από προσωπική περιουσία, γη και ακίνητα. Μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ μοιράζονταν μετοχές και γη που απέκτησε εκείνη από τη δική της οικογένεια, όπως είναι το κάστρο Balmoral και η κατοικία του Sandringham.

Η περιουσία

Μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή, το ποσό του συνόλου της περιουσίας του πρίγκιπα Φίλιππου άγγιζε τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth.

Η κληρονομιά

Καθώς τα περισσότερα ακίνητα του πρίγκιπα Φιλίππου είναι κοινής ιδιοκτησίας με τη βασίλισσα Ελισάβετ, πιστεύεται ότι θα συνεχίσει να τα διατηρεί εκείνη. Επίσης, θα μπορούσαν να μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ