Συζήτηση για πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία εντείνει τις ανησυχίες, με τους αρμόδιους να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά νωρίτερα για το Πάσχα.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, οι Επιδημιολόγοι εισηγήθηκαν όπως κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ή και μόνο το ένα από τα δύο.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι να κλείσουν από τη Δευτέρα 19/4, αντί για τη Δευτέρα 23/4 όπου είναι να προγραμματισμένο για να κλείσουν για το Πάσχα. Τελευταία μέρα δηλαδή για τα παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών να είναι η Παρασκευή 16/4.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, το Υπουργείο Παιδείας δεν ευνοεί το κλείσιμο των σχολείων νωρίτερα.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως επιδημιολόγοι και αρμόδιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού παρακολουθούν την επιδημιολογική καμπύλη που εδώ και βδομάδες δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι σταθεροποίησης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αναθεωρημένες οδηγίες, καταργείται η καραντίνα για τους εμβολιασθέντες που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, με την προϋπόθεση ότι έλαβαν και τις δύο δόσεις 14 μέρες πριν την επαφή, αλλά και για όσους νόσησαν με τον ιό μέχρι και 6 μήνες πριν την επαφή.

Επίσης, όλες οι επαφές θα αποδεσμεύονται στην 7η και όχι στην 10η μέρα αφού διαγνωσθούν αρνητικοί σε τεστ PCR.

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ