Η Βρετανία λέει το ύστατο χαίρε στον Πρίγκιπα Φίλιππο

Απευθείας μετάδοση της κηδείας.

Article featured image
Article featured image


H Βρετανία αποχαιρετά αυτήν την ώρα τον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Η τελετή και η κηδεία θα γίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και με βάση τους περιορισμούς που είναι σε ισχύ στη Βρετανία λόγω του κορωνοϊού. Κάτι που σημαίνει ότι οι εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένες και οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν από κοντά.

Princce.jpg



Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ παρευρίσκονται μόνο 30 άτομα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει την εμπλοκή περίπου 730 μέλη των ενόπλων δυνάμεων. Στις 15:00 (ώρα Βρετανίας), τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη χώρα, στη μνήμη του δούκα του Εδιμβούργου. Η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου με ένα τροποποιημένο Jaguar Land Rover, στο σχεδιασμό του οποίου βοήθησε και ο ίδιος.

Prince 2.jpg



Οι παριστάμενοι στην τελετή φορούν πρωινό ένδυμα, με παράσημα, αλλά όχι στρατιωτικές στολές. Μια απόφαση που έλυσε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον πρίγκιπα Άντριου, αλλά και την αμηχανία που θα προκαλούνταν όταν ο πρίγκιπας Χάρι θα ήταν ο μόνος που θα εμφανιζόταν δίχως στολή, καθώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί των στρατιωτικών αξιωμάτων του.

Prine.jpg


Price.jpg



Το παρών στην κηδεία δίνουν τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, όπως και τα οχτώ εγγόνια τους, αλλά κανένα από τα δισέγγονα. Τα παιδιά και τα εγγόνια θα συνοδεύουν τους συζύγους τους, με μόνη εξαίρεση τον πρίγκιπα Χάρι. Η Μέγκαν Μαρκλ είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και η συμβουλή των γιατρών της ήταν να μην ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Βρετανία. Παρίστανται επίσης τα παιδιά της αδελφής της βασίλισσας, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και τρεις συγγενείς του πρίγκιπα Φιλίππου από τη Γερμανία.

Δείτε live μετάδοση της κηδείας εδώ.




Πηγή: Lifo

Φωτογραφίες: The Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ