Η φωτογραφία με την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Φίλιππο

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα τελείται η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου με 30 μόνο παρευρισκόμενους ένεκα των περιορισμών που είναι σε ισχύ στη Βρετανία λόγω Covid.

Article featured image
Article featured image


Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, χαμογελαστοί και χαλαροί, κάθονται στην εξοχή. Με αυτήν την φωτογραφία, η μονάρχης επέλεξε να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της.

Πρόκειται για μία από τις αγαπημένες φωτογραφίες της βασίλισσας με τον σύζυγό της, σύμφωνα με το BBC και τη δημοσίευσε το Μπάκιγχαμ στο Instagram, λίγες ώρες πριν από την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου που θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα.

Στη φωτογραφία, ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει γείρει προς τα πίσω και στηρίζεται στον αγκώνα του, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται στο πλευρό του, σε αγρό στη Σκωτία, κοντά στο κάστρο Μπάλμοραλ, όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους. Αμφότεροι φαίνονται χαλαροί και χαμογελούν στην κάμερα, που την κρατά η νύφη τους, κόμισσα Σοφία, σύζυγος του γιου τους, Εδουάρδου.



Τις τελευταίες ημέρες τόσο το Μπάκιγχαμ όσο και μέλη της βασιλικής οικογένειας δημοσιεύουν στο Instagram παλιές φωτογραφίες του πρίγκιπα Φιλίππου, αποχαιρετώντας τον. Λίγη ώρα πριν από το στιγμιότυπο του βασιλικού ζεύγους στην εξοχή, το Μπάκιγχαμ είχε αναρτήσει φωτογραφίες από τον γάμο τους, την 70ή επέτειό τους, αλλά και από οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά τους.



Επίσης, σήμερα, λίγες ώρες πριν από την κηδεία δημοσιεύθηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες από τη ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου.



Οι λεπτομέρειες της κηδείας

Στις τρεις το απόγευμα τοπική ώρα στο Ουίνδσορ, αναμένεται να τελεστεί η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου, δύο μήνες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Όπως ορίζουν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εντός του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου θα γίνει η τελετή, θα βρίσκονται μόνο 30 προσκεκλημένοι. Πρόκειται για τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος και της βασίλισσας Ελισάβετ, ξαδέρφια του ζεύγους και τη στενότερη φίλη του δούκα.

Πρίγκιπας φίλιππος.jpg



Αναλυτικά η λίστα των καλεσμένων:

Η Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης

Η πριγκίπισσα Άννα και ο σερ Τιμ Λόρενς

Ο πρίγκιπας Άντριου

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, κόμης του Ουέσσεξ και η Σόφη, δούκισσα του Ουέσσεξ,

H Λαίδη Λουίζ

O Βισκάουντ Σέρβεν

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

Ο πρίγκιπας Χάρι

Ο Πίτερ Φίλιπς

Η Ζάρα και ο Μάικ Τιντάλ

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο Εδουάρδο Μαπέλι Μότσι

Η πριγκίπισσα Ευγενία και ο Τζακ Μπρούκσμπανκ

Ο 2ος κόμης του Σνόουντον

Η Λαίδη Σάρα Τσάτο και ο Ντάνιελ Τσάτο

Ο Δούκας του Γκλότσεστερ

Ο Δούκας του Κεντ

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα

Ο Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν

Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης

Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ

Η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας.



Με πολιτική περιβολή τα άρρενα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του Φιλίππου η κηδεία δεν θα γίνει με τις πλήρεις τιμές που συνήθως επιφυλάσσονται σε μονάρχη, αλλά θα έχει πλούσιο τελετουργικό με πολλές αναφορές στο στρατιωτικό παρελθόν του πρίγκιπα Φιλίππου.

Πολλές λεπτομέρειες μάλιστα, από το Land Rover που θα μεταφέρει το φέρετρό του, μέχρι τα διακριτικά και παράσημα που θα είναι σε κοινή θέα και τις ψαλμωδίες που θα ακουστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία, έχουν καθοριστεί από τον ίδιο τον δούκα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας, οι παριστάμενοι θα φορούν μάσκα, ενώ η βασίλισσα αναμένεται να κάθεται μόνη στην εκκλησία. Θα προηγηθεί νεκρώσιμη πομπή με τα παιδιά και ορισμένα εγγόνια του πρίγκιπα Φιλίππου να ακολουθούν με τα πόδια το φέρετρο από το Κάστρο ως το Παρεκκλήσι.

Οι αδερφοί πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι, που επανενώνονται για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη του Δούκα του Σάσεξ και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, βρίσκονται μεν στην ίδια σειρά στην πομπή, αλλά μεταξύ τους θα βρίσκεται ο ξάδερφός τους Πίτερ Φίλιπς.

Επίσης, όλα τα άρρενα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα έχουν πολιτική περιβολή, μετά από απόφαση της βασίλισσας, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι θα ήταν ο μόνος χωρίς στρατιωτική στολή μετά την αφαίρεση των τίτλων του από το Παλάτι.

Η κηδεία θέτει τέλος στο οκταήμερο εθνικό πένθος, αν και η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια θα συνεχίσουν επισήμως να πενθούν για ακόμα μία εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ