Καλώς τις Κράγκες!

Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κράγκα, λόγω του σχετικά μεγάλου αριθμού που φιλοξενεί.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Pixabay

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία της φύσης στην Κύπρο, «BirdLife Cyprus», καλωσορίζει τις Κράγκες στο νησί.


«Θα λέγαμε πως είμαστε αρκετά τυχεροί εδώ στην Κύπρο καθώς φιλοξενούμε ένα από τους μεγαλύτερους αναπαραγωγικούς πληθυσμούς Κράγκας στην Ευρώπη» αναφέρει η σχετική ανάρτησή. Επίσης, ο οργανισμός επισημαίνει ότι «σίγουρα θα τις πετύχουμε σε μια ανοιχτή πεδιάδα της κυπριακής εξοχής, καθισμένες σε ηλεκτρικά καλώδια ή σε κορυφές δέντρων και θάμνων», τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι.

Κράγκες
Φωτογραφία: A. Stoecker


Βασικές πληροφορίες για την Κράγκα:

Την εντυπωσιακή Κράγκα θα τη συναντήσεις στην ύπαιθρο καθισμένη σε ηλεκτρικά καλώδια ή άλλα ψηλά σημεία. Αν και μοιάζει με κοράκι, συγγενεύει περισσότερο με τον Μελισσοφάγο και την Αλκυόνη. Το χοντρό ράμφος της κάνει το κεφάλι της να φαίνεται πολύ μεγάλο σε σχέση με το σώμα της. Φωλιάζει σε τρύπες, κυρίως σε γκρεμούς δίπλα σε όχθες ποταμών, σε πεδιάδες και στους πρόποδες βουνών. Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κράγκα, λόγω του σχετικά μεγάλου αριθμού που φιλοξενεί.

175878529_4008280735885270_6007366059111990342_n.jpg
Φωτογραφία: A. Stoecker
Μάθε περισσότερα και άκουσε το κάλεσμά της εδώ: https://birdlifecyprus.org/el/european-roller/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ