Εσύ τι χρώμα βλέπεις σε αυτό το τροχόσπιτο; [μια νέα viral οφθαλμαπάτη'

Μετά τα viral γκριζοπράσινα παπούτσια που κάποιοι τα έβλεπαν ροζ με λευκό, αυτή τη φορά ήρθε ένα παλιό τροχόσπιτο να διαταράξει την ησυχία μας.

Article featured image
Article featured image

Και αυτή τη φορά, το χρώμα του πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις, αφού όλοι βλέπουν άλλο χρώμα σ’ αυτό το τροχόσπιτο.


Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Spencer Porter από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας αγόρασε το τροχόσπιτο, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970, με σκοπό να το ανακαινίσει για να το χρησιμοποιεί στις διακοπές του. Όμως, δεν είχε ιδέα ότι το χρώμα του τροχόσπιτου θα γινόταν αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Ο κος Porter, δήλωσε στο news.com.au ότι οι πρώτες απορίες σχετικά με το χρώμα του τροχόσπιτου ήταν με τον σύντροφό του όταν αγόρασαν το όχημα.

«Είπα, αυτό είναι ένα πολύ ωραίο λευκό και μπλε τροχόσπιτο και ο σύντροφός μου απάντησε, «όχι είναι ροζ και λευκό. Το έδειξα στα πεθερικά μου και είδαν και αυτοί κάτι άλλο. Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι έβλεπαν διαφορετικό χρώμα».

1-3.png

Ο Porter λέει ότι άνοιξε έναν λογαριασμό στο Tik Tok για να καταγράψει την πορεία της ανακαίνισης του τροχόσπιτου, αλλά δεν είχε ιδέα ότι το χρώμα του θα έκανε τον λογαριασμό του διάσημο.

Ξεκίνησε τη σελίδα του, RetroViscountReno, πριν δύο μέρες, αλλά τα βίντεο του έχουν ήδη ένα εκατομμύριο προβολές, ενώ 11.000 άτομα ακολουθούν το λογαριασμό.

Ο Porter λέει ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του αποκάλυψε ότι το τροχόσπιτο ήταν λευκό και πράσινο, αλλά κανείς δεν μπορεί να το δει.

«Είναι πολύ παράξενο», λέει. «Αλλά, όπως και να ‘χει, το χρώμα του είναι λευκό και πράσινο. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έφτιαξε κατά λάθος την οφθαλμαπάτη επειδή δεν του άρεσε το προηγούμενο χρώμα. Ήταν κρέμ και ήθελε να το βάψει για να ξεχωρίζει».

Ο Porter λέει ακόμη ότι βλέπει διάφορα χρώματα, «ανάλογα με το πώς χτυπά το φως». «Παρόλο που ξέρω ότι είναι λευκό και πράσινο, εξακολουθώ να βλέπω λευκό και μπλε και δεν μπορώ να δω το ροζ και το λευκό που βλέπει ο σύντροφός μου».


Ελπίζει να ανακαινίσει το τροχόσπιτο μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να ταξιδέψει στην ανατολική ακτή της Βικτώριας, ενώ δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να το βάψει.

Το Tik Tok προσφέρει χρηματική αμοιβή σε δημιουργούς με πάνω από 100.000 ακόλουθους, αλλά ο κ. Porter λέει ότι ο σκοπός του δεν είναι τα χρήματα.

«Ξεκίνησε ως χόμπι και αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα από το να βγάζω λεφτά», είπε. «Θα προσπαθήσουμε να το ανακαινίσουμε αντί να το αλλάξουμε τελείως, λόγω των ρετρό χαρακτηριστικών και της ιστορίας του».

Η οφθαλμαπάτη θυμίζει την περίπτωση του φορέματος το 2015, όταν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία ενός φορέματος που κάποιοι έβλεπαν λευκό και χρυσό, ενώ άλλοι μπλε και μαύρο.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε αρχικά η σκωτσέζα τραγουδίστρια Caitlin McNeill.


Οι ειδικοί εξήγησαν αργότερα γιατί όλοι έβλεπαν διαφορετικά χρώματα: οφειλόταν στον τρόπο που  χτυπούσε το φως τη φωτογραφία.


Πηγή: Μικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ