O οικοδεσπότης του SNL, Έλον Μασκ, αποκάλυψε πως έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ

«Γράφω ιστορία σήμερα ως το πρώτο άτομο με Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL ή το πρώτο που το παραδέχεται».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Will Heath / NBC


O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το Σάββατο 8 Μαΐου την εμβληματική εκπομπή Saturday Night Live, της αμερικανικής τηλεόρασης. «Είναι τιμή μου να είμαι ο οικοδεσπότης του SNL, και το εννοώ. Μερικές φορές αφού λέω κάτι, πρέπει να επισημάνω ότι το εννοώ για να καταλάβει ο κόσμος ότι όντως το εννοώ», δήλωσε στην εισαγωγή του κατά την έναρξη της εκπομπής.

Ο μονόλογός του κάλυψε μια σειρά θεμάτων και ο ίδιος έμοιαζε ιδιαίτερα άνετος μπροστά στις κάμερες και σε έναν ρόλο άγνωστο γι’ αυτόν. Μεταξύ άλλων, ο 49χρονος μεγιστάνας αποκάλυψε πως έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ (μορφή αυτισμού) «Γράφω ιστορία σήμερα ως το πρώτο άτομο με Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL ή το πρώτο που το παραδέχεται» ανέφερε.



Τι είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ;

Το σύνδρομο αυτό, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη από το 1994 νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή, που πήρε το όνομά της από τον Αυστριακό γιατρό Hans Asperger. Τα άτομα με σύνδρομο Ασπεργκερ, όπως η διάσημη Σουηδέζα ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αν και έχουν υψηλό επίπεδο ανεξάρτητης σκέψης και αποκτημένες γλωσσικές δεξιότητες, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν κοινωνικά και παρουσιάζουν δυσκολίες στις επικοινωνιακές τους ικανότητες, ενώ εμφανίζουν στερεοτυπικές συμπεριφορές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και εμμονές με συγκεκριμένα αντικείμενα.

elon musk.jpg



Μεταξύ των όσων μοιράστηκε με το κοινό, ήταν και η σχέση του με τα social media. Ο Μάσκ που έχει πάνω από 53 εκατομμύρια followers στο Twitter, παραδέχτηκε πως έχει γίνει στόχος όχι μόνο επικρίσεων, αλλά και νομικών απειλών στο παρελθόν με αφορμή tweet του. «Κοιτάξτε, το ξέρω πως κάποιες φορές λέω ή ποστάρω αλλόκοτα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου. Σε όποιον έχει θιγεί, θέλω μόνο να πω πως επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω κόσμο με πύραυλο στον Άρη. Πιστεύατε, δηλαδή, πως θα ήμουν ένας χαλαρός, νορμάλ τύπος;», είπε αστειευόμενος.


Οι πρώτες εντυπώσεις για την εμφάνισή του Μασκ, όπως αναφέρει το CNN, έκαναν λόγο για μία εκπληκτική επιλογή για το σόου δεδομένου ότι το Saturday Night Live δεν είναι γνωστό για την επιλογή οικοδεσποτών από τον κόσμο της τεχνολογίας ή των επιχειρήσεων. Ωστόσο, η απόφαση των τηλεοπτικών παραγόντων του SNL να καλέσουν ως οικοδεσπότη της εκπομπής ένα δισεκατομμυριούχο, προκάλεσε έντονες επικρίσεις.

Στα αξιοσημείωτα του σαββατιάτικου SNL ήταν και το ότι για πρώτη φορά προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση σε διεθνές επίπεδο. Το YouTube έκανε live streaming σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων Καναδά, Αυστραλίας, Ινδίας, Μεξικού, Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το NBC.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ