Γιατί το νέο εξώφυλλο του The New Yorker κατακλύζεται από ελπίδα

Το ζευγάρι της εικόνας αγαπά τη στιγμή και απολαμβάνει τον ανοιξιάτικο αέρα.

Article featured image
Article featured image

Το The New Yorker, στο νέο του εξώφυλλο που σχεδίασε ο Kadir Nelson πραγματεύεται την επιστροφή στην κανονικότητα και την απόκτηση της επαφής που χάσαμε.

Δύο νεαροί αγκαλιάζονται σφιχτά και με κλειστά μάτια, απολαμβάνουν μια από τις πιο απλές, καθημερινές συνήθειες που τόσο τους είχε λείψει όλο αυτό το διάστημα που κρατούσαμε αποστάσεις για να αποφύγουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού. Και ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι οι δύο τους βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, ελεύθεροι, με φόντο τη γέφυρα East River και τη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

Αυτή η εικόνα με τίτλο «Homecoming» κοσμεί το νέο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού «The New Yorker» που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο βραβευμένος Αμερικανός ζωγράφος, εικονογράφος και συγγραφέας Καντίρ Νέλσον, ο οποίος συνεχίζει να καταγράφει θέματα που προέκυψαν με την πανδημία. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του εξωφύλλου: «Η άνοιξη έχει φθάσει και περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι άνθρωποι αξιοποιούν τις αισθήσεις τους για να έρθουν ξανά κοντά, να αποκτήσουν σωματική επαφή και οικειότητα».

Homecoming, λοιπόν. Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, εορτασμός της άνοιξης με αισιοδοξία και πραγματική ανθρώπινη σύνδεση μετά από μια μακρά καραντίνα που ακινητοποίησε τον κόσμο. Το ζευγάρι της εικόνας αγαπά τη στιγμή και ευχαριστιέται τον ανοιξιάτικο αέρα.Σε ερώτηση για το αν η παρατήρηση των ανθρώπων αποτελεί μέρος της διαδικασίας δημιουργίας των έργων, ο σχεδιαστής είπε: «Νομίζω ότι η παρατήρηση των ανθρώπων συνοδεύεται από τη δουλειά του καλλιτέχνη. Σίγουρα ενέπνευσε τη δημιουργία αυτού του πίνακα. Είδα ένα ζευγάρι νέων να αγκαλιάζεται στην πόλη, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Αυτή η δημόσια έκφραση στοργής ήταν ένα κοινό θέαμα τότε, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία μετά από πάνω από ένα χρόνο απομόνωσης».

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ