Όλα όσα έγιναν χθες, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την εμφάνιση της Κύπρου στη Eurovision

Από το sms με το κομποσχοίνι και την ανακοίνωση για νεά διαμαρτυρία στο ΡΙΚ, μέχρι την εντυπωσιακή εμφάνιση της Τσαγκρινού στη σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ και το ποστ συγχαρητηρίων του Netflix.

Article featured image
Article featured image

Αρχικά να πούμε ότι η Κύπρος βρίσκεται ήδη στον τελικό, καθώς η άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού μάς χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Η Κύπρος ανακοινώθηκε 7η στη φάση που μάθαμε τις δέκα χώρες που πήγαν Τελικό, ενώ οι υπόλοιπες 9 χώρες είναι οι εξής:


Λίγο νωρίτερα, η Έλενα Τσαγκρινού είχε εμφανιστεί με ένα λαμπερό ασημί φόρεμα, δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη, ενώ μαζί με τις τέσσερις χορεύτριες, οι οποίες ήταν στα κόκκινα, έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους.

Ο καθρέπτης στο σκηνικό φωτίστηκε με τη φράση «Εl Diablo» και στο τέλος του κομματιού τα μεγάλα χρυσά γράμματα… κυριολεκτικά πήραν φωτιά.


Eurovision-2021-Elena-Tsagkrinou-Cyprus-2nd-Rehearsal-7.jpg



Το βίντεο με τη ψεσινή εμφάνιση πάντως έχει μαζέψει ήδη σχεδόν μισό εκατομμύριο views, ενώ είναι ως αυτή τη στιγμή #2 στα trends του κυπριακού Youtube.


Σε σχέση με το απόγευμα της Τρίτης και την περίοδο πριν την εμφάνιση μας στη Eurovision, ένα μήνυμα έκανε το γύρο των social media, προτρέποντάς μας να κάνουμε κομποσχοίνι για 15 λεπτά έτσι ώστε να λυπηθεί ο Θεός τον τόπο μας και εμάς.

κομπος.jpg
Κρύβουμε το όνομα του αποστολέα (εκκλησίας), καθώς λογικά το εν λόγω μήνυμα είναι προϊόν τρολ. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε πως συμβαίνει.


Την ίδια ώρα μαθαίναμε ότι μια νέα εκδήλωση «αντίστασης και προσευχής» θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το κτήριο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 5.30μ.μ. από το Κίνημα «Χριστιανική Αντίσταση».

Αιτία είναι (τι άλλο;) η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «El Diablo», από τις 18 μέχρι τις 22 Μαΐου, το οποίο η οργάνωση χαρακτηρίζει «σατανιστικό» και τον διαγωνισμό «κακόφημο».


Όπως μαθαίνουμε, οι διαμαρτυρόμενοι «θα φτιάξουν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το ΡΙΚ (Λεωφόρος ΡΙΚ) στην Αγλαντζιά και θα κρατούν στα χέρια τους εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων. Όπως τονίζουν, θα φορούν μάσκες και θα τηρούν τις αποστάσεις. Παράλληλα, θα ψάλλουν «τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο».

Στην εκδήλωση θα υπάρχει μόνο ένα μεγάλο πανό, που θα ετοιμάσει η οργανωτική επιτροπή, το οποίο θα αναγράφει «Η Κύπρος αγαπά τον Χριστό».

Στο τέλος θα ψάλλουν όλοι τον Εθνικό Ύμνο «διότι κάποιοι θέλουν να σκλαβώσουν την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο στα πλοκάμια του σατανισμού», όπως αναφέρουν.

«Παρά την πληθώρα των αντιδράσεων… Παρά τις χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας… Παρά τις πάμπολλες επιστολές και εκκλήσεις προς όλους τους αρμόδιους… Οι υπεύθυνοι ΔΕΝ άκουσαν την κραυγή αγωνίας δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Περιφρόνησαν τις συστάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Χλεύασαν τη χριστιανική μας πίστη και διέγραψαν την ελληνική και ορθόδοξη παράδοση της πατρίδας μας», σημειώνει η οργάνωση.

«Το τραγούδι αυτό δεν μας εκπροσωπεί, διότι η Κύπρος αγαπά τον Χριστό και όχι τον διάβολο. Διαμαρτυρόμαστε! Αντιστεκόμαστε! Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο να ελεήσουν την πατρίδα μας και να μας συγχωρήσουν για αυτήν την πρωτόγνωρη βλασφημία», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.


Πάντως, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και μάλλον επειδή στο εξωτερικό δεν πήραν είδηση τι συμβαίνει στη Νήσο των αγίων, το Netflix έκανε μια ανάρτηση, δίνοντάς μας το 12άρι. Ντροπή και όνειδος!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ