«Γιατί πήγα με μπλούζα των Metallica και φωτογραφία του Μόρφου»

Ο Χριστόδουλος, το πρόσωπο που σχολιάστηκε περισσότερο από την εκδήλωση του Σαββάτου για το «El Diablo», έξω από το ΡΙΚ, εξηγεί στη CITY πώς συνδυάζεται το μπλουζάκι των Metallica με τη φωτογραφία του Μητροπολίτη Μόρφου.

Article featured image
Article featured image

Και τι δεν έγραψαν στα social media το απόγευμα του Σαββάτου, σχολιάζοντας αυτή τη φωτογραφία... Ο Χριστόδουλος Δημητρίου, με την επιλογή του να συνδυάσει μια φωτογραφία σε πλακάτ με τη μορφή του Μητροπολίτη Μόρφου και ένα t-shirt των Metallica, κατάφερε να αποσπάσει δεκάδες σχόλια, με τον κόσμο κυρίως να τρολάρει το θέαμα.


Ώρες αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής, ήρθε ένα μήνυμα στη CITY από τον ίδιο τον Χριστούδουλο, ο οποίος ήθελε να μας εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης πίσω από αυτό που είχαμε δει όλοι.

Έλεγε στο μήνυμά του: «Πέμπτη εμιλούσα με έναν φίλο μου ‘μη ομαλό’, όπως λαλεί και ο Μόρφου και εκατάλαβα πόση ζημιά κάμνει τούτος ο άνθρωπος σε κόσμο που νιώθει ήδη απομονωμένος. Οι γονιοί του φίλου μου εν καλά πλάσματα, αλλά και οι δύο έχουν τον ψηλά τον Μόρφου και ακούουν τον. Οπότε, ο μιτσής νιώθει και άλλο απομονωμένος και φοβισμένος. Και όπως τούτον έχει πολλούς. Κάποιοι αυτοκτονούν... Το 2021».

Δεν χάσαμε χρόνο, επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Χριστόδουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων μάς εξήγησε πώς και γιατί βρέθηκε στην εκδήλωση του Σαββάτου.

«Θα πήγαινα όπως και να ‘χει στην εκδήλωση, περισσότερο από περιέργεια για να δω τι κόσμος θα μαζευόταν εκεί. Οι λόγοι που επέλεξα να το κάνω φορώντας μπλούζα ενός metal συγκροτήματος και κρατώντας τη φωτογραφία του Μόρφου είναι δύο. Πρώτον, είχα τρολ διάθεση και ήθελα να δω αν όσοι βρίσκονταν εκεί θα καταλάβαιναν τις προθέσεις μου. Έχω να πω ότι, όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά αντιθέτως κάποιοι με επευφημούσαν, κυρίως επειδή είδαν ότι κρατούσα τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ήθελα να πει ο υπόλοιπος κόσμος που θα με έβλεπε στα social media ‘δείτε τι καμένος είναι αυτός ο υποστηρικτής του Μητροπολίτη’. Αυτό δηλαδή που έγινε, αφού με είπαν 'αρχηγό των κρουσμένων'. Θεώρησα ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρω να πλήξω το image του Μόρφου, αλλά και να περάσω ένα μήνυμα προς όφελος ανθρώπων όπως ο φίλους μου που είναι απομονωμένοι και φοβισμένοι».

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι επιλογή του να φορέσει t-shirt των Metallica μόνο τυχαία δεν ήταν. «Έχω κι άλλες μπλούζες από metal συγκροτήματα, αλλά αν για παράδειγμα φορούσα μια άλλη, πχ των Iron Maiden, θεωρώ πως, λόγω περιεχομένου, θα αντιδρούσαν οι εκεί διαδηλωτές και ίσως θα με έδιωχναν».

Ζητώντας από τον Χριστόδουλο να σχολιάσει το μήνυμα που μας έστειλε στο inbox, αυτό για τον φίλο του ο οποίος -λόγω της σεξουαλικότητάς του και του γεγονότος ότι οι γονείς του επηρεάζονται από τα όσα ακούνε από τον Μητροπολίτη Μόρφου- νιώθει απομονωμένος και φοβισμένος, μας είπε ότι «ενώ είμαστε στο 2021, πάρα πολύς κόσμος και δη πολλοί γονείς, δεν αποδέχονται τα παιδιά τους. Και σε αυτό σαφώς έχουν ευθύνη άνθρωποι όπως ο Μόρφου, ο οποίος με τη ρητορική μίσους που ασκεί και τον ομοφοβικό-τρανσοφοβικό λόγο που βγάζει πολύ συχνά, διαμορφώνει απόψεις. Πολλά παιδιά φοβούνται να μιλήσουν στους γονείς τους, αφού αυτοί δεν ακούν κανέναν άλλο παρά μόνο τον Μόρφου».

Σε σχέση με το πλήθος στην εκδήλωση του Σαββάτου, αναφέρει: «Οι πλείστοι ήταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι που πήγαν να διαμαρτυρηθούν επειδή θεωρούν πως πρόκειται για κάτι κακό. Άκουσα όμως κόσμο να έχει πολύ νεύρο και να μιλά με μίσος. Άκουγα κάποιους να λένε ‘σκεφτείτε ότι έχουμε μωρά’ και απορούσα πώς γίνεται να αντιδρούν έτσι για ένα τραγούδι. Η φάση μού θύμισε το βιβλίο ‘Το Λυκόφως των Ειδώλων’, στο οποίο ο Νίτσε αναφέρει πως λόγω του ότι η θρησκεία μας είναι πολύ αυστηρή, κάποιοι άνθρωποι νιώθουν ενοχές επειδή δεν μπορούν να την ακολουθήσουν κατά γράμμα και άρα λόγω της καταπίεσης που νιώθουν καταλήγουν να βάλλουν προς πάσα κατεύθυνση, κατηγορώντας τους υπόλοιπους ότι δεν είναι σωστοί Χριστιανοί».

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Χριστόδουλο, μεταξύ σοβαρού και αστείου, κατά πόσο του άρεσε το τραγούδι μας για τη φετινή Eurovision, αν πιστεύει πως αυτό θα πάει καλά στον διαγωνισμό, αλλά και τι μουσική ακούει ο ίδιος. «Παρόλο που το El Diablo δεν είναι στα ακούσματά μου, θεωρώ πως ναι, θα πάει καλά». Η μουσική που αρέσει στον Χριστόδουλο, όπως ο ίδιος αναφέρει στη CITY, είναι η thrash metal, με μπάντες όπως οι Metallica και οι Anthrax, η power metal και κυρίως οι Edguy, αλλά και συγκροτήματα όπως οι Muse και οι Oasis.



Πιο κάτω και ένα tweet του, το οποίο έγινε απόγευμα Κυριακής, λίγο μετά το μήνυμα που ο ίδιος έστειλε στη CITY.

toyi.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ