Ανοίγει εντός της εβδομάδας η Πύλη Εμβολιασμού για δύο ηλικιακές ομάδες

Την ίδια στιγμή και παρά την καθυστέρηση, προχωρά η αποστολή γραπτών μηνυμάτων για επαναπρογραμματισμό του εμβολιασμού με τη 2η δόση του AstraZeneca.

Article featured image
Article featured image


Ανοίγει εκ νέου την Τετάρτη η Πύλη Εμβολιασμού, για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό από πολίτες 33-35 ετών.

Συγκεκριμένα, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει ξανά στις 2 Ιουνίου από τις 07:30 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, στις 17:30.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει ξανά την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στις 07:30 για τους πολίτες 30-32 ετών και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο, 5 Ιουνίου, στις 17:30.

Στιγμιότυπο 2021-05-29, 2.00.24 μμ.pngΠαραλαβή ποσοτήτων εμβολίων

Σχετικά με την παραλαβή εμβολίων, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι εντός Ιουνίου, αναμένεται να παραληφθούν συνολικά 350.000 δόσεις από τα τέσσερα αδειδοτημένα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, θα παραληφθούν 201.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, 24.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna, 90.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και 20.000 εμβόλια της Johnson&Johnson.


Χορήγηση εμβολίου AstraZeneca

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με εμβόλιο της AstraZeneca, κατόπιν συστάσεων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι τα άτομα που έχουν λάβει την 1η δόση του εν λόγω εμβολίου και δεν εκδήλωσαν σοβαρή παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό τους, θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό με τη 2η δόση, λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού προσφέρεται πλήρης θωράκιση έναντι του ιού.

Επίσης, τα άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, προτρέπονται να επιλέγουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA. Ωστόσο, όλα τα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας θα συνεχίσουν να έχουν επιλογή από όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο προχωρά η αποστολή γραπτών μηνυμάτων για επαναπρογραμματισμό του εμβολιασμού με τη 2η δόση του AstraZeneca, για να σημειώσει πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται σε καθυστέρηση στην αποστολή ποσότητας εμβολίων, η οποία αναμένεται να παραληφθεί την Κυριακή.

Συνεπώς, συμπληρώνει, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εντός των επόμενων ημερών για τη νέα ημερομηνία του ραντεβού τους.Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ