Η Ρωσία προειδοποιεί την Disney για ταινία της με γκέι χαρακτήρα

«Προωθεί μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις στα παιδιά», ανέφερε σε επιστολή της η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας.

Article featured image
Article featured image


Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, προειδοποίησε τη Walt Disney Co έναντι της διανομής περιεχομένου, που, όπως λέει, είναι επιβλαβές για τα παιδιά στη Ρωσία, με την κυκλοφορία της ταινίας μικρού μήκους «Out», με πρωταγωνιστή έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα.


Η ιστορία της ταινίας αφορά έναν νεαρό άνδρα, τον Γκρεγκ, ο οποίος φοβάται να πει στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλη πόλη, για να ζήσει με τον σύντροφό του, Μανουέλ, όταν του κάνουν έκπληξη οι γονείς του, για να τον βοηθήσουν και φοβάται ότι θα ανακαλύψουν το μυστικό του. Τελικά τον βοηθά ο σκύλος του, Τζιμ, με τον οποίο ο Γκρεγκ αλλάζει προσωρινά σώματα και ο πρωταγωνιστής μαθαίνει τη σημασία του να είναι ο εαυτός του.Η Roskomnadzor ανέφερε πως έστειλε μια επιστολή στην Disney, όπου σημειώνει πως η εν λόγω ταινία αντίκειται στη ρωσική νομοθεσία να διανέμονται πληροφορίες, οι οποίες «αρνούνται τις οικογενειακές αξίες και προωθούν τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις στα παιδιά».


Το «Out» κυκλοφόρησε πέρυσι στο Disney+ στις ΗΠΑ. Η Disney δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά. Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμες στη Ρωσία, όμως, ένας νόμος του 2013 απαγορεύει τη διάδοση της «προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ των μικρών Ρώσων. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη νομοθεσία, τονίζοντας πως βοηθά στην ανάπτυξη της κοινωνικής εχθρότητας προς την ομοφυλοφιλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ