Στη Βρετανία κάποιοι έκριναν σωστό να «ντύσουν» το κεφάλι κύκνου με μια κάλτσα

Η απερίσκεπτη ενέργεια θα μπορούσε να είχε κοστίσει τη ζωή του όμορφου πτηνού.

Article featured image
Article featured image

Ένας κύκνος, με μία κάλτσα που κάλυπτε την περιοχή από το ράμφος έως και τη μέση του λαιμού του, εντοπίστηκε στη Βρετανία με τις τοπικές Αρχές να κάνουν λόγο για μία «απερίσκεπτη φάρσα» που θα μπορούσε να σκοτώσει το πτηνό.

Η αστυνομία πιστεύει πως η κάλτσα «φορέθηκε» σκόπιμα στον κύκνο. Αν δεν είχε αφαιρεθεί από το ζώο, που βρέθηκε στο Λίνκολν, στα Ανατολικά Μίντλαντς, αυτό θα μπορούσε να πεθάνει, είτε από πείνα, είτε από ασφυξία. Η αστυνομία, σε συνεργασία με τη Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας προς τα Ζώα, έκανε μάλιστα έκκληση για μάρτυρες.



Σύμφωνα με την επιθεωρήτρια Kate Burris, «η απερίσκεπτη αυτή φάρσα θα μπορούσε να οδηγήσει στο να ταλαιπωρηθεί αυτός ο δύσμοιρος κύκνος για μεγάλο διάστημα και τελικά να πεθάνει». Όπως μάλιστα προσέθεσε η ίδια, το γεγονός ότι είναι περίοδος αναπαραγωγής, ο θάνατος του κύκνου μπορεί να σήμαινε και τον θάνατο των εξαρτημένων από αυτόν νεοσσών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άγρια πουλιά προστατεύονται από τη σχετική νομοθεσία και το να τα σκοτώσει, να τα τραυματίσει ή να τα έχει κάποιος στην κατοχή του χωρίς σχετική άδεια, αποτελεί αδίκημα. Η μέγιστη ποινή φυλάκισης φτάνει τους έξι μήνες, ενώ μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ