«Θέλω οι γιοι μου να μάθουν τα “όχι” των θηλυκοτήτων. Να τα κάνουν ευαγγέλιο»

Η Γιάννα θέλει οι γιοι της να γίνουν πάνω απ’ όλα άνθρωποι που να προσκυνούν τα πόδια ενός ανθρώπου που αδικείται. Και να μη χρειαστεί ποτέ να κρύψουν το πρόσωπό τους.

Article featured image
Article featured image


Με αφορμή το αποτρόπαιο περιστατικό της παρενόχλησης μίας κοπέλας από 22χρονο άνδρα στη Νέα Σμύρνη, η Γιάννα Κουκά έγραψε αυτό.


«Δεν θέλω οι γιοι μου να είναι τέλειοι. Δεν θέλω να γίνουν τέλειοι. Θέλω να γίνουν άνθρωποι. Άνθρωποι απλοί, όπως οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι. Θέλω να μη γίνουν βιαστές. Κακοποιητές. Φασίστες. Ρατσιστές. Θέλω να μη προκαλούν άγχη και τρόμους στις γυναίκες. Θέλω να μην γίνουν παρενοχλητικοί. Θέλω οι γιοι μου να τσαλακώνονται μπρος τη θέα ενός παιδιού που πεινάει, ενός ηλικιωμένου που με το ζόρι περπατάει, ενός πρόσφυγα που ψάχνει τον δρόμο προς την ελευθερία του. Θέλω οι γιοι μου να προσκυνούν τα πόδια ενός ανθρώπου που αδικείται. Να είναι εκεί. Δίπλα και μαζί. Θέλω οι γιοι μου να αντιστέκονται στις βαρβαρότητες των καιρών. Θέλω οι γιοι μου να μάθουν τα "Οχι" των θηλυκοτήτων. Να τα κάνουν ευαγγέλιο. Θέλω να μάθουν να σταματούν όταν εκείνες τους το ζητούν. Θέλω τους γιους μου να μην τους φοβούνται οι γυναίκες. Θέλω να τους κοιτούν και να μπορούν να τους μιλούν, γιατί ξέρουν πως εκείνοι θα τις ακούσουν και τις πιστέψουν. Θέλω οι γιοι μου να γίνουν υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να ακούσουν τι έχουν να τους πουν τα άτομα με αναπηρίες, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάθε ένας που παλεύει σε αυτήν τη σάπια κοινωνία να ζήσει με τα αυτονόητα που δικαιούται. Θέλω οι γιοι μου να γίνουν φεμινιστές. Όχι, δεν θέλω οι γιοι μου να γίνουν τέλειοι. Θέλω να μπορούν να έχουν πάντα καθαρή ματιά που δεν θα ντρέπεται να κοιτάξει με αλληλεγγύη και στοργή τους διαβάτες. Θέλω οι γιοι μου να μην χρειαστεί ποτέ να κρύψουν το πρόσωπό τους. Θέλω απλά να μάθουν να χαρίζουν με όλη τη γλύκα, λουλούδια σε εκείνες ή εκείνους που θα αγαπήσουν. Όχι. Δεν τους θέλω τέλειους. Θέλω να πουν χωρίς δεύτερη σκέψη και αστερίσκους, σε όποια χρειαστεί, όποτε "Εγώ σε πιστεύω αδελφή μου". Θέλω να μην τους φοβηθεί ποτέ καμία. Αυτό θέλω. Να μην τους φοβηθεί ποτέ καμιά μας. Θέλω να σκύβουν με τρυφερότητα πάνω από κάθε κατατρεγμένο και να λένε "Εδώ είμαι εγώ, έλα, μη μου φοβάσαι"».

Δεν θέλω οι γιοι μου να είναι τέλειοι. Δεν θέλω να γίνουν τέλειοι. Θέλω να γίνουν άνθρωποι. Άνθρωποι απλοί, όπως οι...

Δημοσιεύτηκε από Gianna Kouka στις Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ