Με Τσιτσάνη και Ρεμπέτικη ΦαΤριας ανοίγει αυλαία το «Faneromeni21»

Με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Βασίλης Τσιτσάνης - Χάραμα», από τη μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21.

Article featured image
Article featured image

Παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, η Ρεμπέτικη ΦαΤριας παρουσιάζει το έργο του μεγαλύτερου Έλληνα δημιουργού του λαϊκού τραγουδιού. Του συνθέτη που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, για να το τοποθετήσει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο του Βασίλη Τσιτσάνη, «Χάραμα», ο οποίος ηχογραφήθηκε το 1980, με πρωτοβουλία της UNESCO στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής, όπου ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.

Μουσικοί επί σκηνής:

Άννα Μοσφίλη: Φωνή / ιδιόφωνα κρουστά

Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι / Φωνή

Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα / Φωνή

Ανάγνωση Κειμένων: Κωνσταντίνος Δημητρίου

Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»

Πέμπτη 17 Ιουνίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία), 21.00, είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες 22128157.



Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf).

BOCCF faneromeni.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ