Ποιοι και γιατί ζωγράφισαν σε τοίχο του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου

Αφήνοντας μηνύματα για την ειρήνη, την ελευθερία και την ισότητα, σε έναν τοίχο ο οποίος πολύ συχνά γίνεται στόχος βανδαλισμών. Μάλιστα, οι ζωγραφιές περιλαμβάνουν στοιχεία στη νοηματική γλώσσα και στον κώδικα μπράιγ.

Article featured image
Article featured image

Μαθητές από το Γυμνασίο Κοκκινοχωρίων, το Λυκείο Κύκκου Β΄ και το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Στροβόλου, ομόρφυναν τον χώρο στάθμευσης του Δήμου Στροβόλου με μηνύματα για την ειρήνη, την ελευθερία και την ισότητα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Walk the Global Walk, με την καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας καλλιτεχνών street art Inner Space.

Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη 3.jpg


Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ο νότιος χώρος στάθμευσης του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου γέμισε νεανικές φωνές και χαμόγελα, με τους συμμετέχοντες του προγράμματος να δίνουν χρώμα στον τοίχο που γειτνιάζει με το Γραμμικό Πάρκο Στροβόλου, ο οποίος πολύ συχνά γίνεται στόχος βανδαλισμών. Στη δράση συμμετείχαν επίσης το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Γαλλοκυπριακό Σχολείο, με τους μαθητές τους, όπως επίσης και η Σχολή Τυφλών.

Zωγραφίζουμε για την ειρήνη 1.jpg


Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 16 και ετοιμάστηκε από την ομάδα καλλιτεχνών Inner Space και τους συνεργάτες τους. Περιλαμβάνει στοιχεία στη νοηματική γλώσσα και στον κώδικα μπράιγ, με σκοπό να δείξει ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους.


Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη 5.jpg


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέτ Καταλάνο και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου.

ζωγραφίζουμε για την ειρήνη 2.jpg

Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη 4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ