Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων έγιναν οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας που αστόχησαν στα πέναλτι

Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι μία «απολύτως απαράδεκτη» συμπεριφορά, η οποία «δεν θα γίνει ανεκτή» και θα γίνει έρευνα για το θέμα.

Article featured image
Article featured image

Λίγη ώρα μετά τον τελικό του Euro 2020 -το οποίο κατέκτησε η Ιταλία- ο Μάρκους Ράσφορντ, ο Τζέιντον Σάντσο και ο Μπουκαγιό Σακά δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις στα social media, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της αστυνομίας όσο και της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.


Η Μητροπολιτική Αστυνομία σε ανάρτηση στο Τwitter ανέφερε ότι έχει γνώση των «προσβλητικών και ρατσιστικών» σχολίων στα social media, σε βάρος ποδοσφαιριστών, μετά τον τελικό. Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι μία «απολύτως απαράδεκτη» συμπεριφορά, η οποία «δεν θα γίνει ανεκτή» και θα γίνει έρευνα για το θέμα.Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις ρατσιστικές επιθέσεις. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί», ανέφερε η ομοσπονδία και έκανε έκκληση για τις αυστηρότερες δυνατές ποινές στους υπεύθυνους.


«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εξάλειψη των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, αλλά καλούμε την κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα και να φέρει την κατάλληλη νομοθεσία ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει πραγματικές συνέπειες», τόνισε η ομοσπονδία. Παράλληλα κάλεσε και τις εταιρείες των social media να αναλάβουν ευθύνες και δράση, προκειμένου να αποκλείσουν από τις πλατφόρμες τους τέτοιους χρήστες, αλλά και να συγκεντρώσουν αποδείξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε διώξεις.Φωτογραφία: EPA

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ