Ο 12χρονος Αμπιμάνιου Μίσρα είναι ο νεότερος grandmaster στην ιστορία του σκακιού

Δεν είναι το πρώτο ρεκόρ που σπάει ο Μίσρα.

Article featured image
Article featured image

Ο Μίσρα, ο οποίος κατάγεται από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, έσπασε το ρεκόρ του Σεργκέι Καρτζάκιν στη Βουδαπέστη, που ήταν μόλις 12 ετών και επτά μηνών όταν έγινε grandmaster, καθώς του αποδόθηκε ο τίτλος την Τετάρτη, σε ηλικία 12 ετών, 4 μηνών και 25 ημερών.Προκειμένου κάποιος να γίνει granmaster στο σκάκι, θα πρέπει να έχει κατακτήσει τρία grandmaster norms, δηλαδή ένα βραβείο που δίνεται για τις άριστες επιδόσεις σε σκακιστικό τουρνουά, αλλά και να έχει πετύχει βαθμολογία 2500 Elo από την Fédération Internationale des Échecs (FIDE) που κατατάσσει τους διεθνείς παίκτες σκακιού.

Ο 12χρονος grandmaster έγραψε στο Twitter:

«Επιτέλους νίκησα τον μεγαλύτερο νικητή (την πανδημία) που με σταματούσε επί 14 μήνες. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξη. Ανυπομονώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».Δεν είναι το πρώτο ρεκόρ που σπάει ο Μίσρα.

Όταν ήταν μόλις επτά ετών είχε γίνει ο νεαρότερος άνθρωπος που απέκτησε τον τίτλο του Expert από την Αμερικανική Ομοσπονδία Σκακιού. Στη συνέχεια, έγινε ο νεότερος National Master σε ηλικία 9 ετών, και όταν ήταν 10 χρονών, εννιά μηνών και 20 ημερών, έγινε ο νεότερος Διεθνής Master όλων των εποχών.

Πήγη: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ