68.000 στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έγιναν στάχτη - Η καμένη γη από δορυφόρο

Σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στη Μεσόγειο -μετά την Κύπρο- όσον αφορά την αύξηση (+336%) των καμένων εκτάσεων συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 - 2020.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Eurokinissi / Μάρκος Χουζούρης

Σε χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων στην Αττική, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, προχώρησε δορυφόρος, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 68.000 στρέμματα.

H χαρτογράφηση από την επιχειρησιακή μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) της καμένης έκτασης, με βάση την εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2, η οποία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:20, οδήγησε στην εκτίμηση ότι η καμένη έκταση στην Αττική υπολογίζεται σε 6.747 εκτάρια (περίπου 68.000 στρέμματα).


Σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στη Μεσόγειο - μετά από την Τουρκία και την Ιταλία - σε ό,τι αφορά την καμένη έκταση φέτος (συνολικά 933.680 στρέμματα έως 8 Αυγούστου 2021) και δεύτερη -μετά την Κύπρο- όσον αφορά την αύξηση (+336%) των καμένων εκτάσεων συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 - 2020.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Κατσαρίδες και μύγες έκλεισαν το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο που έγινε γνωστό από τη σειρά «Sex and the City»

Article featured image

Σύγχρονες Τάσεις Υγιεινής Ζωής: Γιατί οι Εξειδικευμένοι Διατροφολόγοι και Διαιτολόγοι Είναι Πιο Απαραίτητοι από Ποτέ

Article featured image

Μια εικόνα από τη Γάζα που υπενθυμίζει ότι σε κάποια παιδιά στερήθηκε το δικαίωμα να είναι απλώς παιδιά