Ο φωτογράφος Αχιλλέας Σταύρου μεταφέρει εικόνες από τις Τρεις Ελιές μέχρι τα Καμινάρια

Γνωστά άτομα* που γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Κύπρο, δεκαπέντε φύσει και θέσει νησιώτες, γράφουν για τον αγαπημένο τους προορισμό, εκθειάζοντας πόλεις και χωριά και δίνοντας tips για βόλτες αλλά και road trips.

Article featured image
Article featured image

Όταν πριν από 4 χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ πιο εκτεταμένα με το hobby μου, τη φωτογραφία, δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ πως ο τόπος μας θα μου επανασυστηνόταν.

20210704_225752.jpg


Μονοπάτια της φύσης, απόκοσμα σκηνικά και σκανδιναβικά τοπία που ουδέποτε θεωρούσα πως μπορεί κάποιος να βρει στην Κύπρο. Και παρότι από μικρός μού άρεσε να παρατηρώ τη φύση και να εξερευνώ νέες τοποθεσίες, μέσα από τον φωτογραφικό φακό μου είδα τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει αμέτρητες φωτογραφικές διαδρομές, αλλά, αν με ρωτήσει κάποιος ποια ξεχωρίζω, χωρίς δεύτερη σκέψη θα αναφέρω αυτήν της περιοχής Τρεις Ελιές - Καμινάρια.


20210704_225903.jpg

20210704_225920.jpg


Μια ιδιαίτερη περιοχή που συνδυάζει φυσική ομορφιά και ιστορία, με το μονοπάτι της φύσης και τα ενετικά γεφύρια να δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό τοπίου. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, λοιπόν, επιστρέφω συχνά για να το φωτογραφίσω, να χαλαρώσω, να επαναπροσδιοριστώ. Ομολογώ πως κάθε φορά που ανεβαίνω στην περιοχή χάνω την αίσθηση της ώρας. Προσωπικά, προτιμώ να επισκέπτομαι την περιοχή κυρίως το φθινόπωρο. Τα παιχνιδίσματα της φύσης, τα χρώματα και η ατμόσφαιρα του τοπίου μπορούν να σε συνεπάρουν αστραπιαία.


FB_IMG_1625427935512.jpg


Και φυσικά κάθε ιεροτελεστία πρέπει να ολοκληρώνεται με τον πιο δοξαστικό τρόπο: στην παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα στα Καμινάρια, για αυθεντικές νοστιμιές του τόπου μας. Τώρα, αν τύχει να βρεθείς στην περιοχή το καλοκαίρι, τότε πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από το καφενείο του «Μάστρου» στις Τρεις Ελιές για κυπριακό καφέ και δροσερό μαχαλεπί.



*Τα δεκαπέντε κείμενα, ένας προορισμός σαν πρόταση από κάθε άτομο, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

cover_final.width-400.png


Το εν λόγω άρθρο του Αχιλλέα Σταύρου περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ