Στην Αγγλία βρήκαν μια νέα σπουδαία χρήση των κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων

Που σίγουρα δεν έχει να κάνει με το ανέβασμα μιας selfie στο Instagram, αλλά με κάτι πολύ πιο ουσιώδες.

Article featured image
Article featured image

Τι χρήση μπορεί να έχουν οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στην εποχή των smartphone; Είναι τελείως άχρηστοι, από τη στιγμή που ζούμε στο 2021 και όχι στο 1996; Ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, αφού οι Εγγλέζοι είναι πάντα έτοιμοι να μας εκπλήξουν. Συγκεκριμένα, έχει ήδη βρεθεί μια νέα χρήση των θαλάμων - σήμα κατατεθέν της χώρας, που δεν έχει να κάνει με ανέβασμα selfies στα social.

Είναι ζήτημα καρδιάς

Όπως μαθαίνουμε από το YouTube του Tom Scott, ο οργανισμός Community Heartbeat Trust ηγείται του φιλόδοξου, δαπανηρού, και αρκετά περίπλοκου έργου της αλλαγής χρήσης των θαλάμων και της μετατροπής τους σε σταθμούς για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα με σοβαρά προβλήματα στο καρδιαγγειακό τους σύστημα (και όχι μόνο). Συγκεκριμένα, ο οργανισμός εργάζεται για την τοποθέτηση απινιδωτών εκεί που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν τηλέφωνα με καντράν.


Πώς θα λειτουργήσει

Η αλλαγή χρήσης των θαλάμων είναι το πρώτο βήμα. Σύμφωνα με το video του Scott, η εκάστοτε δημοτική/κοινοτική υπηρεσία αποφασίζει αν ο προτεινόμενος για ιατρική χρήση θάλαμος μπορεί να λειτουργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο, αν είναι λειτουργικός γενικότερα. Αφού παραχωρηθεί στις ιατρικές οργανώσεις όπως η προαναφερθείσα, το επόμενο βήμα είναι η μετατροπή του σε μονάδα απινίδωσης με την αφαίρεση του τηλεφώνου και την τοποθέτηση του σχετικού εξοπλισμού, μια διαδικασία της οποίας το κόστος ανέρχεται στις 2.000 λίρες περίπου, ανά μονάδα. Στη συνέχεια, γίνεται γνωστό στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, η διεύθυνση του σημείου όπου στην θέση του τηλεφωνικού θαλάμου υπάρχει εγκατεστημένος απινιδωτής και το ότι είναι διαθέσιμος για άμεση χρήση. Άπαξ και ο απινιδωτής χρησιμοποιηθεί μια φορά, απαιτείται έλεγχος του από τεχνικό ώστε να αντικασταθούν φθαρμένα εξαρτήματα και να λειτουργήσει ξανά.



Ήδη στην Αγγλία έχουν αλλάξει χρήση 5.000 τηλεφωνικοί θάλαμοι

Στην βρετανική επικράτεια υπάρχουν περίπου 70.000 τηλεφωνικοί θάλαμο. Αν και η τεχνική μετατροπή τους, όπως και η συντήρηση, φαντάζουν «βουνό», αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να μετατρέψει ένα κατάλοιπο της αναλογικής τεχνολογίας σε εργαλείο που σώζει ζωές.


Κεντρική φωτογραφία: Jack Bassingthwaighte / Unsplash

Πηγή: Μικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ