Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Κύπρο με την Πελενδρίτου

Πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Article featured image
Article featured image

Σπουδαία ήταν η εμφάνιση της 35χρονης Κύπριας αθλήτριας Καρολίνας Πελενδρίτου στον τελικό της κολύμβησης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η πρωταθλήτριά μας τερμάτισε στην τρίτη θέση των 50μ. ελεύθερο της κλάσης S11 με χρόνο 29.80'' κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Jia Ma, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 29.46'', ενώ και το αργυρό μετάλλιο πήγε στην Κίνα, με την Guizhi Li (29.66'').



Σύμφωνα με την ΚΟΕ είναι το 5ο μετάλλιο που κατακτά η Καρολίνα Πελενδρίτου σε Παραολυμπιακούς αγώνες. Το 2004 στην Αθήνα πήρε το χρυσό στα 100μ. Πρόσθιο (SB13), στο Πεκίνο το 2008 κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. Πρόσθιο (SB12), και το χάλκινο στα 200μ. Μικτή (SM12), και στο Λονδίνο το 2012 το αργυρό στα 100μ. Πρόσθιο (SB12).

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου, τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και ολόκληρη η Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου, συγχαίρουν θερμά την Ολυμπιονίκη μας για τις επιδόσεις και τις επιτυχίες στο Τόκιο, και κυρίως για τη νίκη της όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ελπίδας για ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Θερμά συγχαρητήρια απευθύνει επίσης στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού (ΝΟΛ), αθλήτρια του οποίου είναι η Καρολίνα, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης (ΚΟΕΚ) και στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ).


Σε δική του ανακοίνωση ο ΚΟΑ συγχαίρει θερμά την Καρολίνα. «Με τις περίλαμπρες επιτυχίες της τιμά την Κύπρο και τον αθλητισμό μας. Η Καρολίνα Πελενδρίτου έδειξε το μεγαλείο της ψυχής και της θέλησης της. Με εντατική προσπάθεια και προετοιμασία, απέδειξε και πάλι, ότι είναι μια αθλήτρια-πρωταθλήτρια διεθνούς ακτινοβολίας», αναφέρει, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει πολύπλευρα.

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζει επίσης στον προπονητή της, στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και στην οικογένεια της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ