Lost in Cyprus με τον Τζόζεφ Ρούσο

Οκτώ Κύπριοι travel instagrammers, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, μάς δίνουν έμπνευση για το επόμενό μας ταξίδι στο νησί, αλλά και την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ακόμα μια (άγνωστη) γωνιά του.

Article featured image
Article featured image


Όσο μικρό κι αν είναι αυτό το νησί, μια περιήγηση στους ακόλουθους λογαριασμούς στο Instagram θα σε πείσει πως είναι γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς που θα σε μαγέψουν.

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο με την επόμενή σου εξόρμηση, κάναμε 6 ερωτήσεις σε 8 travel instagrammers* για τα κρυμμένα μυστικά της Κύπρου. Κάνε follow και φύγαμε!


Τζόζεφ
Ρούσος

Lost in Cyprus / @lostincyprus

LOST IN CYPRUS Tombs of the Kings.jpg



Ποια από τα μέρη που έχεις φωτογραφίσει αγαπάς περισσότερο;

Μια από τις αγαπημένες μου εμπειρίες με τη φωτογραφική ήταν η πεζοπορία στο κυκλικό μονοπάτι της Μαδαρής, όπου είχα πάει μια χειμερινή μέρα στις έξι το πρωί για να παρακολουθήσω την ανατολή του ήλιου. Είναι στιγμές σαν κι αυτές –η δύσκολη διαδρομή, η απόλυτη η συχία μέσα στη φύση, οι αναμνήσεις που φτιάχνω– που δίνουν την ομορφιά στη φωτογραφία που θα βγάλω.

LOST IN CYPRUS Episkopi Rock.jpg



Πού δεν έχεις πάει ακόμα και θέλεις οπωσδήποτε να πας;

Υπάρχουν αρκετά μέρη στο travel list μου που δεν έχω ακόμα εξερευνήσει. Κάποια από αυτά είναι τα εγκαταλελειμμένα χωριά Φοίνικας, Σκουριώτισσα και Παλιά Θελέτρα. Θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορία πίσω από τα χωριά αυτά, τα οποία για διάφορους λόγους έχουν μείνει παγωμένα στον χρόνο.

LOST IN CYPRUS Kakopetria.jpg



Ποιο είναι φέτος το απόλυτο καλοκαιρινό μέρος για φωτογραφίες;

Υπάρχουν αρκετά μέρη που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει viral στην Κύπρο για φωτογραφίες, για παράδειγμα το ξύλινο σπιτάκι στη Διερώνα, το πυροφυλάκιο Μαδαρής και το εγκαταλελειμμένο χωριό του Αγίου Σωζόμενου. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το καλοκαίρι, το απόλυτο μέρος για φωτογραφίες για τον καθένα μας είναι μια παραλία της Κύπρου, στην οποία δεν έχουμε ακόμη πάει. Υπάρχουν πάρα πολλές εξαιρετικές και ταυτόχρονα κρυμμένες παραλίες που μπορεί κανείς να ανακαλύψει. Για παράδειγμα, η παραλία του Λευκού Ποταμού στον Ακάμα, η Ακτή Ζαπάλο (Τρυπητή) στη Λεμεσό και οι Άσπροι Βράχοι στην παραλία Ακτή του Κυβερνήτη.

LOST IN CYPRUS MV Dimitrios II.jpg



Γιατί να σε ακολουθήσει κάποιος;

Ακολουθώντας το @lostincyprus και βλέποντας την υπέροχη δουλειά των ταλαντούχων φωτογράφων της Κύπρου που εμείς ανεβάζουμε, σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για το κάθε μέρος, μπορεί ο καθένας (από το εξωτερικό αλλά και ντόπιος) να εμπνευστεί για το επόμενό του ταξίδι εντός της Κύπρου. Μέσω των posts μας, θα ανακαλύψει διάφορα τοπία, κάποια γνωστά αλλά και πολλά που πιθανόν να του είναι άγνωστα, από όλες τις γωνιές του υπέροχου νησιού μας.

LOST IN CYPRUS Panayia tou Sinti.jpg



Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τους followers σου;

Με το να δημοσιεύεις περιεχόμενο που είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικό από αυτά που βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, φωτογραφίες ή βίντεο που είναι μοναδικά, ή πληροφορίες που το «στοχευμένο κοινό» σου μπορεί να βρει χρήσιμες. Κάνοντας αυτό, τα posts σου θα είναι πιο πιθανό να κοινοποιηθούν, οδηγώντας περισσότερους επισκέπτες στη σελίδα σου. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα συνεπές πρόγραμμα δημοσίευσης, προσοχή σε λεπτομέρειες και λίγη υπομονή, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αυξήσεις τους followers σου.


Τι σημαίνει για σένα κυπριακό καλοκαίρι;

Τρεις λέξεις: παραλία, εξερεύνηση, αναμνήσεις.

LOST IN CYPRUS Madari Trail.jpg



*Τα κείμενα με τους κυπριακούς λογαριασμούς στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς τα ταξίδια, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο. Ολόκληρο το άρθρο περιλαμβάνεται στο περιοδικό «ΙΝ LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος Δίας, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2.

ejv.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ