Ο Γιώργος Γιατρού μάς ξεναγεί στη Secret Cyprus (του)

Οκτώ Κύπριοι travel instagrammers, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, μάς δίνουν έμπνευση για το επόμενό μας ταξίδι στο νησί, αλλά και την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ακόμα μια (άγνωστη) γωνιά του.

Article featured image
Article featured image


Από τη Νικόλ Ζένιου


Όσο μικρό κι αν είναι αυτό το νησί, μια περιήγηση στους ακόλουθους λογαριασμούς στο Instagram θα σε πείσει πως είναι γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς που θα σε μαγέψουν.

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο με την επόμενή σου εξόρμηση, κάναμε 6 ερωτήσεις σε 8 travel instagrammers* για τα κρυμμένα μυστικά της Κύπρου. Κάνε follow και φύγαμε!



Γιώργος Γιατρού

Secret Cyprus / @secret.cyprus

SECRET CYPRUS11.JPG



Ποια από τα μέρη που έχεις φωτογραφίσει αγαπάς περισσότερο;

Αν και η Κύπρος έχει απίστευτα μέρη για φωτογραφίες, λατρεύω να φωτογραφίζω στον Πρωταρά και στην Αγία Νάπα, μιας κι εκεί βρίσκονται οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού με καταγάλανα νερά, αλλά και σε πανέμορφες τοποθεσίες. Επίσης, στον παραλιακό της Λεμεσού, ο οποίος, λόγω και της ιδιομορφίας της Λεμεσού, προσφέρεται για φωτογράφιση, με τη θάλασσα να βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στην πόλη.

SECRET CYPRUS8.jpg



Πού δεν έχεις πάει ακόμα και θέλεις οπωσδήποτε να πας;

Έχω ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα φυσικά τοπία του νησιού, με μόνη ίσως παράλειψη το Cape Aspro Pissouri στη Λεμεσό, το οποίο θα ήθελα να φωτογραφίσω μέσω θαλάσσης, συνεπώς η διαδρομή θα έχει στην εξίσωση kayak.

SECRET CYPRUS9.jpg



Ποιο είναι φέτος το απόλυτο καλοκαιρινό μέρος για φωτογραφίες;

Θα έλεγα ότι η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς παραμένουν το απόλυτο καλοκαιρινό μέρος για φωτογραφίες, μιας και γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις σε παραλίες και τουριστικές μονάδες. Με την ολοκλήρωση της μαρίνας στην Αγία Νάπα, πιστεύω πως θα αυξηθεί το τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή ακόμη περισσότερο.

SECRET CYPRUS22.jpg



Γιατί να σε ακολουθήσει κάποιος;

Αν και υπάρχουν πάρα πολλά accounts τα οποία κάνουν την ίδια «δουλειά» με μένα, προσπαθώ να υπάρχει συνέπεια, να έχω το καλύτερο φωτογραφικό υλικό που «κυκλοφορεί» και ταυτόχρονα θέλω να έχω επαφή με όλους τους φωτογράφους, επαγγελματίες και μη. Υπάρχει απίστευτο υλικό και αυτό που παρουσιάζουμε είναι ξεκάθαρα η καλλιτεχνική φύση του Κύπριου σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία.

SECRET CYPRUS6x.jpg



Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τους followers σου;

Αυτό δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός μου – έφτιαξα το Secret Cyprus γιατί λατρεύω την Κύπρο, τη φωτογραφία και όλα τα φυσικά μας τοπία. Προσπαθώ να είμαι αληθινός, με συνέπεια και καθημερινή ενασχόληση. Δεν κυνηγάω followers, κυνηγάω το φωτογραφικό υλικό και καθετί το οποίο μπορεί να αναδείξει την Κύπρο μας.


Τι σημαίνει για σένα κυπριακό καλοκαίρι;

Κυπριακό καλοκαίρι σημαίνει παραλία, όμορφες εικόνες, χαμόγελα και φυσικά endless blue. Το οποίο και αποτελεί ένα από τα μότο μου, μιας και η Κύπρος μάς προσφέρει απεριόριστες επιλογές και ένα φυσικό τοπίο το οποίο δύσκολα συναντάει κανείς. Φυσικά, από το κυπριακό καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια παγωμένη μπίρα, καλή παρέα και φυσικά σούβλα – τα έθιμα δεν αλλάζουν.

SECRET CYPRUS7.jpg




*Τα κείμενα με τους κυπριακούς λογαριασμούς στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις αν αγαπάς τα ταξίδια, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο. Ολόκληρο το άρθρο περιλαμβάνεται στο περιοδικό «ΙΝ LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος Δίας, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2.

ejv.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ