Ημερίδα στο ΤΕΠΑΚ για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας παιδιών μεταναστών και προσφύγων

Η Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία.

Article featured image
Article featured image

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EU-VET CARE με τίτλο «Ενίσχυση δεξιοτήτων για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας παιδιών μεταναστών/ προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων», διοργάνωσε την Πέμπτη 29 Ιουλίου το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών Λεμεσού και άλλους ΜΚΟ, όπως επίσης και ελεύθεροι επαγγελματίες που σχετίζονται με παιδιά πρόσφυγες/ μετανάστες.

Στη διαδικτυακή Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα ερευνητικά ευρήματα, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος EU-VET CARE. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο Οδηγός και οι προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές που δημιουργήθηκαν για παρόχους συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά μετανάστες/ πρόσφυγες και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στην Κύπρο, καθώς και η εμπειρία φορέων από την παροχή υπηρεσιών σε ασυνόδευτα ανήλικα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στην εν λόγω Ημερίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ιστοσελίδα EU-VETCARE: euvetcare.eu

Ιστοσελίδα Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στο Facebook : https://www.cut.ac.cy/faculties/hsc/cii/

Σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του EU-VET CARE για να βρείτε δωρεάν όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος: https://learning.euvetcare.eu/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ