Ο φετινός ήταν ο δεύτερος θερμότερος Ιούλιος από το 1983

Μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Article featured image
Article featured image

Κατά τον μήνα Ιούλιο 2021, σημειώθηκαν υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές στην Κύπρο. Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που τον Ιούλιο καταγράφεται μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.


Συγκεκριμένα, οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας, ήταν αρκετά υψηλές για μήνα Ιούλιο έτσι που να τον κατατάσσουν ως τον δεύτερο θερμότερο Ιούλιο από το 1983 και εντεύθεν, δηλαδή για τα τελευταία 37 χρόνια. Ο θερμότερος Ιούλιος ήταν ο περσινός.


Η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τον φετινό Ιούλιο όπως υπολογίστηκε για τον σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας ήταν 39.5°C, ενώ πέρσι τον ίδιο μήνα η μέση ημερήσια θερμοκρασία ήταν 39.7°C,.


Τον φετινό Ιούλιο η συχνότητα εμφάνισης εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα, δηλαδή θερμοκρασίες πάνω από 40°C)  ήταν η δεύτερη  υψηλότερη από το 1983 και εντεύθεν. Η υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης συνθηκών καύσωνα παρατηρήθηκε τον περσινό Ιούλιο.Κεντρική Φωτογραφία: Akshar Dave / Unsplash
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ