Άλλο ένα μάθημα ζωής από τον σπουδαίο αθλητή Παύλο Κοντίδη

Πώς ο Κύπριος Ολυμπιονίκης μετατρέπει τις δυσκολίες σε μάθημα ζωής.

Article featured image
Article featured image

Ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες, ερχόμενος στην Κύπρο έδωσε συνέντευξη Τύπου στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.


Και στο πλαίσιο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στην «αδικία» για την οποία όλοι μίλησαν, ο σπουδαίος αυτός αθλητής κατάφερε και πάλι να δώσει σε όλους ένα μάθημα ζωής σε σχέση με τις δυσκολίες και τις αποτυχίες που μπορεί να μας τύχουν και πώς πρέπει εμείς κάθε φορά να τις αντιμετωπίζουμε.


Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα από τη δήλωσή του και δείτε ακολούθως το σχετικό βίντεο (το απόσπασμα είναι από το 9:40 και μετά). Στο ίδιο πλαίσιο και η δήλωση του πατέρα του Παύλου, στο 32.45.


«Ένιωθα άδειος, όταν τερμάτισα ένιωθα πως μου άξιζε ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήρθε. Τώρα, όμως, που έσβησαν οι έντονοι συναισθηματισμοί, αντιλήφθηκα το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η 4η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό με κάνει πολύ περήφανο… Θα αναφερθώ σε κάτι που μου είπε ο Ρόμπερτ Σέιτ, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ιστιοπλόος. Μου είπε: «Ξέρω πόσο πονάει η 4η θέση, όμως πρέπει να είσαι περήφανος για την προσπάθεια που έκανες, γιατί ήσουν ο μόνος που μπορούσες να κοντράρεις τον Αυστραλό για το Χρυσό». Είναι αυτό που πάντοτε λέω, να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, το εκατό τοις εκατό και αυτό έκανα… Είχα λίγα λεπτά να βρω τον εαυτό μου και να συνεχίσω. Αυτή είναι η σημασία της ζωής γενικότερα, να συνεχίζεις. Δυσκολίες, εμπόδια, να νιώσεις αδικημένος θα έρθουν στη ζωή, σημασία έχει ποια θα είναι η αντίδρασή σου όταν έρθουν, όχι να μένεις και να σπαταλάς την ενέργειά σου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ