Τι συμβαίνει με τους Αστυνομικούς που «κάνουν ελέγχους» έξω από δημοτικό;

Οι viral φωτογραφίες που ξεσήκωσαν το διαδίκτυο.

Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες μέρες, μεγάλη διάδοση γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που απεικονίζει ένα παιδί να στέκεται μπροστά σε δύο αστυνομικούς την ώρα που εισέρχεται στον χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, η εν λόγω εικόνα δείχνει τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους για τα μέτρα προστασίας για την COVID-19 στα παιδιά που προσέρχονται στο σχολείο.


Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes, η επίμαχη εικόνα δείχνει τους αστυνομικούς να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια με περιεχόμενο την κυκλοφοριακή αγωγή σε μαθητές και ουδεμία σχέση έχει με την πανδημία.

Τι ακριβώς ισχύει

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσητης Ελληνικής Αστυνομίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, το πρωί της ίδιας μέρας, αστυνομικοί των υφιστάμενων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρέθηκαν στα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας με σκοπό να διαμοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές και γονείς. Εντός της ανακοίνωσης, εντοπίζεται, μεταξύ άλλων, και η επίμαχη εικόνα, η οποία διαμοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλαισιωμένη με τον υπό εξέταση ισχυρισμό.

13092021trox002.jpg


13092021trox003.jpg


13092021trox007.jpg



Ομοίως, στις 13 Σεπτεμβρίου υπήρξε σχετική ανακοίνωση και από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, συνοδευόμενη από παρόμοιες εικόνες με αστυνομικούς να διανέμουν το προαναφερθέν ενημερωτικό υλικό σε μαθητές.




Τέλος, συγκρίνοντας ορισμένες εικόνες μεταξύ τους, διαπιστώνεται πως και στην υπό εξέταση εικόνα, οι αστυνομικοί κρατούν τα χαρακτηριστικά ενημερωτικά φυλλάδια που διαμοιράστηκαν σε μαθητές και γονείς στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.


Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία οι εικονιζόμενοι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου για να κάνουν κάποιον έλεγχο σε μαθητές, αλλά με σκοπό να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές και γονείς.



Πηγή: Ελληνικά Hoaxes

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ