22 Εθνικά Πάρκα που μοιάζουν να είναι από άλλο πλανήτη

Φύγαμε;

Article featured image
Article featured image


Μπορεί να έχεις επισκεφθεί τα κυπριακά εθνικά πάρκα και να σε συνεπήρε η φυσική ομορφιά τους, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν μερικά αξιοζήλευτα πάρκα, τα οποία ενίοτε φαντάζουν να βγαίνουν από ταινίες φαντασίας ή από πίνακες ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Μαγευτικοί καταρράκτες, κρυστάλλινα νερά και ροζ λουλούδια είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συναντώνται στα 22 εκπληκτικά πάρκα που ακολουθούν.



Βραζιλία: Εθνικό πάρκο Λενσουάς Μαραχένσες

Brazil_Lençóis_Maranhenses_National Park_city.jpg


Βρίσκεται στη βόρεια ατλαντική ακτή Lençóis Maranhenses και είναι μια μεγάλη έκταση γης γεμάτη αμμόλοφους.

Κόστα Ρίκα: Εθνικό Πάρκο Κορκοβάντο

Costa Rica_Corcovado_National_Park_city.jpg


Το τροπικό δάσος που καλύπτει σχεδόν τη μισή χερσόνησο Όσα της Κόστα Ρίκα. Έχει μια από τις πιο πλούσιες βιοποικιλότητες στον κόσμο και φιλοξενεί πολλά άγρια ζώα, ανάμεσά τους και τα τέσσερα είδη πιθήκου της χώρας.

Κίνα: Κοιλάδα Jiuzhaigou

China_Jiuzhai_Valley_National_Park_city.jpg


Αυτό το οδοντωτό σύστημα κοιλάδων, μπλε και πράσινων φυσικών πισίνων, καταρρακτών και δασών μοιάζει να βγήκε από παραμύθι. Εκεί κατοικεί το γιγάντιο πάντα, είδος προς εξαφάνιση, και η περιοχή θεωρείται προστατευόμενη.

Κροατία: Εθνικό Πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε

Croatia_Plitvice_Lakes_National_Park_city.jpg


Είναι ένα πανέμορφο τοπίο από 16 κλιμακωτές σμαραγδένιες λίμνες, καταρράκτες, φαράγγια από ασβεστόλιθο και μονοπάτια πεζοπορίας.

Ιταλία: Εθνικό Πάρκο Dolomiti Bellunesi

Italy_Dolomiti_Bellunesi_National_Park_city.jpg


Το μαγευτικό ορεινό τοπίο Dolomiti Bellunesi, βρίσκεται μόνο μιάμιση ώρα μακριά από τη Βενετία αν και φαντάζει πολύ μακριά από τα κανάλια και τις γειτονιές της Ιταλίας.

Ρουάντα: Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων

Rwanda_Volcanoes_National_Park_city.jpg



Ονειρεύτηκες ποτέ να κάνεις πεζοπορία δίπλα από γορίλες; Το όνειρό σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα στα ηφαίστεια της Ρουάντα που βρίσκονται 2 ώρες μακριά από την πρωτεύουσα και είναι ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια.


Καναδάς: Εθνικό Πάρκο Μπανφ

Canada_Banff_National_Park.jpg


Ένα μέρος που μοιάζει με πραγματικό παράδεισο, με τις σμαραγδένιες παγωμένες λίμνες, τα χιονισμένα βουνά, τα φαράγγια και επικούς γραφικούς δρόμους.

Εκουαδόρ: Εθνικό Πάρκο Γκαλαπάγκος

Ecuador_The_Galapagos_National_Park_city.jpg



Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των ζώων, βρίσκεται στο σημείο συνάντησης τριών ρευμάτων του Ειρηνικού Ωκεανού με τα πιο ποικίλα θαλάσσια οικοσυστήματα στον κόσμο. Πιγκουίνοι, τεράστιες χελώνες, θαλάσσιοι λέοντες είναι μόνο μερικά από τα ζώα που μπορεί κανείς να δει εξερευνώντας το εν λόγω πάρκο.

Τουρκία: Εθνικό Πάρκο Γκιόρεμε

Turkey_Göreme_National_Park_city.jpg


Βρίσκεται σε μια ηφαιστειακή περιοχή της κεντρικής Τουρκίας, καλύπτοντας τις θεαματικές πέτρινες κολόνες της Καππαδοκίας. Είναι το σημείο που βλέπεις όλες τις αναρτήσεις με τα αερόστατα στο Instagram.

Ταϊλάνδη: Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Aνγκ Θoνγκ

Thailand_Ang_Thong_National_Marine_Park_city.jpg


Εκεί που η παραλία συναντά τη φύση, ένα τοπίο που αποτελείται από 40 νησάκια που εξαπλώνονται σε ακτίνα 100 μιλίων.


Χιλή: Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε

Chile_Torres_Del_Paine_National_Park_city.png


Το πάρκο αυτό είναι γνωστό για τα τρία γρανιτένια βουνά του που περικλείονται από αστραφτερές παγετώδεις λίμνες. Οι λάτρεις της πεζοπορίας -στον πάγο και μη-, του καγιάκ και άλλων σπορ μπορεί να έχουν την ευκαιρία να δουν σπάνια είδη άγριας φύσης.

Γαλλία: Εθνικό Πάρκο Calanques

France_Calanques_National_Park_city.jpg


Μόνο 30 λεπτά μακριά από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Μασσαλία, είναι ένα πάρκο περιτριγυρισμένο από ασβεστόλιθο όπου μπορείς να βρεις και να εξερευνήσεις πολλά τοπία περπατώντας ή πάνω στη βάρκα.

Ιρλανδία: Εθνικό Πάρκο Κιλάρνεϊ

Ireland_Killarney_National_Park_city.jpg


Το πρώτο από τα Εθνικά Πάρκα της Ιρλανδίας είναι γνωστό για το σκηνικό του, που συνεπαίρνει τους πάντες. Είναι ορατό από τον αυτοκινητόδρομο και σίγουρα θα χρειαστείς μερικές μέρες, για να το εξερευνήσεις.

Τανζανία: Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

Tanzania_Serengeti_National_Park_city.jpg


Αν το «Lion King» ήταν η αγαπημένη σου ταινία, τότε το συγκεκριμένο πάρκο είναι must. Κάθε χρόνο από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο, εκατομμύρια ζώα περνούν από εκεί κάνοντας τη «Μεγάλη Μετανάστευση».

Ινδονησία: Εθνικό Πάρκο Κομόντο

Indonesia_Komodo_National_Park_city.jpg



Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο είναι Εθνικός Δρυμός που βρίσκεται στην Ινδονησία, στα νησιά Nusa Tenggara ή αλλιώς Μικρά Σούντα. Ο Δρυμός αυτός από το 1991 έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Από τα πιο γνωστά είδη ζώων που κατοικούν στα νησιά, αποτελεί ο βάρανος του Κομόντο, γνωστότερος ως Δράκος του Κομόντο. Το είδος αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη εν ζωή σαύρα του πλανήτη.

Αυστραλία: Εθνικό Πάρκο Καριτζίνι

australia_karijin_city.jpg


Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της χώρας. Καταρράκτες που οδηγούν σε τιρκουάζ φυσικές πισίνες και αρχαίοι πέτρινοι σχηματισμοί από εκατομμύρια χρόνια πριν θα είναι η θέα όποιου αποφασίσει να κατασκηνώσει εκεί για το βράδυ με τον πεντακάθαρο βραδινό ουρανό από πάνω.

Μαρόκο: Εθνικό Πάρκο Toubkal

Morocco_Toubkal_National_Park_city.jpg


Μόνο 50 μίλια μακριά από το Μαρακές, είναι μια εύκολη απόδραση στη φύση τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Οι δρόμοι πεζοπορίας περνάνε από τα χωριά που είναι χτισμένα μέσα σε γκρεμούς, ορεινά περάσματα και οροπέδια.

Ισλανδία: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ

Iceland_Thingvellir_National_Park_city.jpg


Το καλύτερο παράδειγμα της φυσικής ομορφιάς της Ισλανδίας με τα πανέμορφα τοπία της. Βρίσκεται στο σημείο που συναντιούνται δύο τεκτονικές πλάκες, ενώ μπορείς να θαυμάσεις αυτό το (επικό) σκηνικό κάνοντας κατάδυση. Είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που "κάθεται" ανάμεσα σε δύο ηπειρωτικές πλάκες.

Νέα Ζηλανδία: Εθνικό Πάρκο Φιόρντλαντ

New_Zealand_Fiordland_National_Park_city.jpg


Καταρράκτες, οριζόντιοι γκρεμοί, τροπικά δάση και πανέμορφη, απίστευτη θαλάσσια ζωή.


Αργεντινή: Εθνικό Πάρκο Ιγκουάζου

Argentina_Iguazu_National_Park_city.jpg



Το Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού είναι εθνικό πάρκο της Βραζιλίας. Είναι γνωστό για τους καταρράκτες του, μέρος των οποίων βρίσκεται και στην Αργεντινή, καθώς και την άγρια πανίδα του και ειδικότερα τα πτηνά του, όπου περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και υπό εξαφάνιση είδη. Το πάρκο αποτελεί ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου πέντε είδη δασών και οικολογικών συστημάτων συναντώνται σε μία τοποθεσία.

Γερμανία: Εθνικό Πάρκο Σαξονικής Ελβετίας

Germany_Saxon_Switzerland_National_Park_city.jpg


Μην σε μπερδεύει το όνομα σε σχέση με την περιοχή. Βρίσκεται στη Γερμανία και η ομορφιά του πάρκου αυτού είναι αδιαμφισβήτητη. Βρίσκεται τρεις ώρες μακριά από το Βερολίνο, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία στην ελεύθερη περιοχή της Σαξονίας. Τα πέτρινα φαράγγια του και τα απομεινάρια του κάστρου Neurathen είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του πάρκου.

Ιαπωνία: Εθνικό Πάρκο Φούτζι-Χακόνε-Ίζου

Japan_Fuji-Hakone-Izu_National_Park_city.jpg


Αυτό το εθνικό πάρκο καλύπτει εκτάσεις των περιφερειών Γιαμανάσι, Καναγκάουα, Σιζόουκα και Τόκυο της Ιαπωνίας. Περιλαμβάνει το όρος Φούτζι, τις πέντε λίμνες (Καβαγκούτσι, Γιαμανάκα, Σάι, Μοτόσου και Σότζι), την περιοχή Χακόνε, τη χερσόνησο Ίζου και τις νήσους Ίζου. Το πάρκο γειτονεύει με τις πόλεις Φούτζι, Ονταουάρα και Νουμάζου.


Πηγή:BuzzFeed.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ