Ο Βρακάς επέστρεψε: «Πίννε κρασίν να 'σιεις ζωήν»

Όλα όσα θα γίνουν στην 60ή Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image


Στις 8 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό, γιορτάζοντας τα 60χρονά της και προσαρμόζοντας το πρόγραμμά της στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών του Υπουργείου Υγείας.

CNA_T8981eb188ca8482895e9d45f1fc2c8da.jpg



Η φιγούρα του Βρακά τοποθετήθηκε, χθες, το απόγευμα (27/9) στον Δημόσιο Κήπο της πόλης, στην παρουσία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, με τον Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη να δηλώνει ότι, «μετά την περσινή απουσία λόγω της πανδημίας, η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή της Κύπρου, η Γιορτή του Κρασιού, επανέρχεται, δυναμικότερη, εντυπωσιακότερη, αλλά και ταυτόχρονα με τρόπο υπεύθυνο σε σχέση με τη δημόσια υγεία».

giortikrasiou_city.jpg



Λόγω των περιοριστικών μέτρων και στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών του Υπουργείου Υγείας η είσοδος στον Δημόσιο Κήπο θα επιτρέπεται με την προσκόμιση Safe Pass, ενώ για τις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», θα ισχύουν τα μέτρα για δυνατότητα παρακολούθησης πέραν των 350 θεατών, που στο παρόν στάδιο απαιτούν είσοδο μόνο για εμβολιασμένους.

Σημειώνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλα τα πρόσωπα 12 ετών και άνω, που θα διακινούνται στον χώρο.



Ο Δημόσιος Κήπος θα φωτιστεί καλλιτεχνικά και θα διακοσμηθεί θεατρικά, ενώ μια μεγάλη οθόνη διαστάσεων 3μ x 5μ θα στηθεί απέναντι από τον Βρακά, για να παρουσιάζει εικόνες και βίντεο από την 60χρονη πορεία της Γιορτής του Κρασιού.

Συνολικά θα λειτουργήσουν τέσσερα μεγάλα υπαίθρια εστιατόρια, στη βάση των διαταγμάτων, περίπτερο όπου τα οινοποιεία θα πωλούν εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές και περίπτερο όπου θα πωλείται εμφιαλωμένη κουμανταρία.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες είναι η διοργάνωση δυο εκδηλώσεων σε κοινότητες, με την πρώτη, στις 10 Οκτωβρίου, στο παραδοσιακό κρασοχώρι Άρσος και τη δεύτερη, στις 17 Οκτωβρίου, στο κουμανταροχώρι Δωρός.

Όλες οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 19.30, ώστε ο κόσμος να έχει στη διάθεσή του τον χρόνο να επισκεφθεί και να διασκεδάσει στα τέσσερα υπαίθρια εστιατόρια.

Για τα μικρά παιδιά θα υπάρχουν παραστάσεις Kαραγκιόζη και εκθέσεις παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ με την ευκαιρία των 60 χρόνων, θα πωλούνται συλλεκτικά ποτήρια της Γιορτής του Κρασιού.

Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου έχει καθοριστεί στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για έφηβους/παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 18 ετών, ενώ με το εισιτήριο εξασφαλίζεται είσοδος και στις παραστάσεις του Κηποθέατρου καθώς και έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα μπουκάλια.

Η τελετή λήξης της γιορτής, στις 16 Οκτωβρίου, θα δοθεί με συναυλία της Κύπριας τραγουδίστριας Κωνσταντίνας, στις 19:30.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ