Πώς τους πετσόκοψε έτσι, ο «Salt Bae»

Ο πασίγνωστος Τούρκος σεφ έχει ξεφύγει.

Article featured image
Article featured image

Χρυσό -κυριολεκτικά- θα κληθούν να πληρώσουν το κρέας όσοι επισκεφτούν ένα από τα εστιατόρια του πασίγνωστου Τούρκου σεφ Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιοκτσέ. Τα εστιατόριά του φημίζονται για το κρέας τους και θεωρούνται από τα πιο ακριβά του είδους. Ειδικά το τελευταίο που άνοιξε στο Λονδίνο πριν από λίγες μέρες.



Μόλις το πρωί της Τρίτης, ξέσπασε οργή - αρχικά στη Βρετανία και κατ΄ επέκταση σε όλο τον κόσμο - για την απόδειξη των 1.812 λιρών (2.122 ευρώ) στο νέο εστιατόριο τού Λονδίνου, στην οποία φαίνεται πως ο Τούρκος μάγειρας χρέωνε τέσσερα Red Bull προς 44 λίρες, ενώ η μπριζόλα κόστιζε 734 ευρώ. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τιμοκατάλογος του εστιατορίου έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις, καθώς το κοινό υποστηρίζει ότι πάντα πρέπει να υπάρχει μία λεπτή γραμμή, που να ξεχωρίζει την ποιότητα από την απληστία, ενώ επίσης πολλοί κάνουν λόγο για έναν «υπερτιμημένο» σεφ, ο οποίος κέρδισε δόξα μέσα από ένα απλό κόλπο που χρησιμοποιεί για να αλατίσει το φαγητό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει τέτοια κριτική ο Salt Bae.

apodiksi_city.jpg



Η ατραξιόν και το ακριβότερο πιάτο στα εστιατόριά του είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα των 24 καρατίων, η οποία πωλείται έναντι του ποσού των 734 ευρώ. Η συγκεκριμένη μπριζόλα είναι «ντυμένη» από ένα λεπτό φύλλο βρώσιμου χρυσού και όπως είναι λογικό, απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς πελάτες, οι οποίοι μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Πάντως, όταν ο εν λόγω πελάτης του στο Λονδίνο ανέβασε στα social media την απόδειξη από το Nusr-Et, έγινε αντιληπτό ότι, εκτός από την μπριζόλα των 734 ευρώ, υπήρχαν κι άλλα άκρως «τσιμπημένα» προϊόντα. Ένα Χρυσό Μπέργκερ στις 100 λίρες, αλλά και δύο κομμάτια μπακλαβά στις 44 λίρες, ενώ τα αναψυκτικά κοστολογούνταν στα 10 ευρώ έκαστο. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το τσάι είναι δωρεάν.



«Είναι πιο φθηνό να πάρεις το αεροπλάνο και να φας στο εστιατόριo του Salt Bae στην Τουρκία, παρά σε αυτό του Λονδίνου. 9 λίρες για ένα Red Bull. 630 λίρες για μία Tomahawk. Όχι ευχαριστώ», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο Τwitter



Ένας άλλος ρώτησε: «Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί μία μπριζόλα να κάνει 630 λίρες», για να λάβει την απάντηση: «Γιατί σε πάνε βόλτα με ελικόπτερο για να δεις πού μεγάλωσε».



Σε ένα άλλο σχόλιο, ένας χρήστης αναφέρει ότι ο λογαριασμός που κλήθηκαν να πληρώσουν αντιστοιχεί με τις αποταμιεύσεις που έχει στην τράπεζα.



Με πληροφορίες από in.gr και reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ