O Στέφανος Τσιτσιπάς αναρωτιέται γιατί ξαφνικά είναι όλοι εναντίον του

Σε δηλώσεις του μετά την ήττα στο US Open από τον 18χρονο Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ.

Article featured image
Article featured image

Ο Έλληνας τενίστας το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί επικρίσεις για τη διάρκεια των toilet breaks που κάνει και τη χρονική στιγμή που ζητά κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια των ματς. Ο Άντι Μάρεϊ, μάλιστα, επιτέθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά από τον αποκλεισμό του από τον Έλληνα, στον πρώτο γύρο του US Open, λέγοντας πως πλέον έχει χάσει κάθε σεβασμό που είχε στο πρόσωπο του Έλληνα τενίστα.

Για αυτό το θέμα είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Σινσινάτι. Το ζήτημα συζητιέται έντονα στους κόλπους του τένις το τελευταίο διάστημα και πέρα από εκείνους που αντιδρούν, άλλοι αθλητές λένε ότι ο Τσιτσιπάς ουσιαστικά δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό.

Συνέπεια των αντιδράσεων ήταν φίλαθλοι να γιουχάρουν τον Τσιτσιπά στα τελευταία του ματς κάθε φορά που έκανε toilet break. Το ίδιο συνέβη και στην αναμέτρησή του με τον Αλκαράθ, όταν κάποιοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν ξανά τον Τσιτσιπά, όταν έκανε διάλειμμα αφότου είχε χάσει το τρίτο σετ.


Μετά τον αγώνα, ο Έλληνας τενίστας δήλωσε ότι έχει παρεξηγηθεί και πως τον έχουν κάνει τον κακό του τουρνουά «χωρίς λόγο». «Δεν προσποιούμαι ότι όλοι με αγαπούν. Πρόθεσή μου δεν είναι να με αγαπούν όλοι», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Κάθε ένας μπορεί να επιλέξει τον αγαπημένο του παίκτη, να διαλέξει πλευρά. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν, αυτό είναι το θέμα. Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι απολύτως ψευδείς», συμπλήρωσε.

«Αυτή στο Σινσινάτι, ήταν το πιο γελοίο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ... Δείχνει πραγματικά το επίπεδο του ανθρώπου που το είπε», δήλωσε αναφερόμενος στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος σε εκείνο το ματς υπονόησε ότι ο Έλληνας κάνει toilet break προκειμένου να χρησιμοποιήσει το κινητό του.

Παραδέχθηκε ότι τον εξέπληξαν οι αντιδράσεις των φιλάθλων στο US Open. «Ξέρω ότι όλα αυτά τα πράγματα εναντίον μου είναι χωρίς λόγο», συνέχισε ο 23χρονος. «Κάνω toilet break όπως κάθε κανονικός αθλητής. Μπορεί να μου παίρνει λίγο περισσότερο από ό,τι σε άλλους αθλητές. Αλλά αν υπήρχε κανονισμός που θα όριζε ότι υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που σου επιτρέπεται, τότε πιθανότατα θα προσπαθούσα να τον ακολουθήσω», πρόσθεσε.

«Αλλά νιώθω ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι εδώ για το σόου, θέλουν να παρακολουθήσουν τένις. Είναι πολύ ανυπόμονοι, ιδιαίτερα η νέα γενιά. Θέλουν απλά να γίνει γρήγορα. Το μόνο που έκανα είναι να αλλάξω από ιδρωμένα σε στεγνά ρούχα. Προφανώς, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν όταν αντίπαλοί του έπαιρναν τον χρόνο τους ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο σερβίς.

«Δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει πόσο χρόνο μπορείς να έχεις ανάμεσα σε δύο σερβίς. Αλλά το έχω σεβαστεί. Αυτοί οι παίκτες που όλοι ξέρουν ότι παίρνουν υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν λέει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί όλοι είναι ξαφνικά εναντίον μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ