«Πού ήταν οι γεναίτζες της Ομηρικής Ιλιάδας»;

«Νάμπου εκάμνασιν; Τι απογίνασιν;»

Article featured image
Article featured image

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Γεναίτζιες» το οποίο υπογράφει η Άρτεμις Ευαγόρου, στην κυπριακή διάλεκτο.

Η συγγραφέας των βιβλίων «Cyprus: Final Tastynation» (2015) και «Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά» (2019), επανέρχεται με ένα διαφορετικό είδος και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στις 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Το βιβλίο θα προλογίσουν, η αρχαιολόγος και ιστορικός Κα. Άννα Μαραγκού και ο Ακαδημαϊκός Δρ. Αντώνης Πετρίδης.


1.jpg

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Πάθη, αππωμάρες, πλοία, ελάφκια, φουμίσια, ξύλινοι αππάροι τζαι προπάντων λιλλίτσια, πολλά λιλλίτσια. Τούτη εν κουτσά στραβά η περίληψη της Ομηρικής Ιλιάδας. Μέσα σε τούτα ούλλα πού ήταν οι γεναίτζες; Νάμπου εκάμνασιν; Τι απογίνασιν;»

Στα πιο πάνω ερωτήματα η συγγραφέας επιδιώκει να απαντήσει, στην κυπριακή διάλεκτο, με μπόλικο σαρκασμό και χιούμορ, παρουσιάζοντας μία νέα οπτική γωνία στην επική, και ανδροκεντρική, όπως την χαρακτηρίζει, γνώριμη αυτή ιστορία.

Σημαντικές γυναίκες της αρχαιότητας, αφήνουν επιτέλους τον ρόλο του κομπάρσου τζι αποκτούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει”, σημειώνει η Ευαγόρου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις a bookworm publication (https://www.facebook.com/abookwormpublication) και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ομώνυμη σελίδα 'Γεναίτζιες' (https://www.facebook.com/genaitzies) στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ