Στις ΗΠΑ απέλυσαν γκέι καθηγητή σε καθολικό σχολείο, έτσι, χωρίς να είναι μεσαίωνας

Το παράλογο σκεπτικό και η δικαστική απόφαση, 6 χρόνια μετά, που ανέτρεψε τα δεδομένα.

Article featured image
Article featured image


Το σχολείο και η καθολική επισκοπή της πόλης Σάρλοτ απέλυσαν, τα Χριστούγεννα του 2014, τον Λόνι Μπίλαρντ μετά την ανακοίνωσή του στο Facebook πως θα παντρευόταν τον σύντροφό του. Την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, το δικαστήριο δικαίωσε τον καθηγητή με την απόφαση πως το σχολείο παραβίαζε τον νόμο περί σεξουαλικών διακρίσεων σε εργασιακό χώρο.

«Ένιωσα ανακούφιση και μια αίσθηση δικαίωσης», ανέφερε ο Μπίλαρντ σε ανακοίνωσή του, μετά την έκδοση της απόφασης, προσθέτοντας:«Μακάρι να είχα παραμείνει στη θέση μου όλον αυτόν τον καιρό. Η απόφαση επιβεβαιώνει πως δεν έκανα τίποτα κακό με το να είμαι ένας γκέι άνθρωπος».

Ο Μπίλαρντ ήταν καθηγητής αγγλικής γλώσσας στο καθολικό σχολείο της Σάρλοτ για πάνω από 13 χρόνια. Είχε κερδίσει πλήθος βραβείων ως δάσκαλος. Όπως λέει, η σεξουαλική του ταυτότητα δεν ήταν καθόλου κρυφή στο σχολείο, αφού σε πολλές περιστάσεις τον συνόδευε ο σύντροφός του, τον οποίο γνώριζαν μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Ωστόσο, μετά την ανάρτησή του για τα σχέδια του γάμου τους ενημερώθηκε για την απόλυσή του ανήμερα των Χριστουγέννων του 2014, με τον υποδιευθυντή του γυμνασίου να ισχυρίζεται πως ήταν η επισκοπή που είχε δώσει εντολή για την απόλυση λόγω της γνωστοποίησης του γάμου του μέσω Facebook.

lonnieandrich.jpg


Ο εκπρόσωπος της επισκοπής επιβεβαίωσε τότε πως ο καθηγητής έχασε τη δουλειά του επειδή «κοινοποίησε στο Facebook τον γάμο, αποκάλυψε πως βρισκόταν σε ομοφυλοφιλική σχέση και διαφώνησε ανοιχτά με το κήρυγμα της Καθολικής Εκκλησίας».

Τον Μάιο του 2015, ο Μπίλαρντ κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες για σεξουαλικές διακρίσεις και έξι χρόνια μετά δικαιώθηκε.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ