Ο Έλον Μασκ πιστεύει πως υπάρχει ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας ανησυχεί περισσότερο

«Αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τη Γη, σίγουρα δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη ☹».

Article featured image
Article featured image


Ο δισεκατομμυριούχος CEO των Tesla και SpaceX εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάρρευση του πολιτισμού, λόγω μιας ενδεχόμενης ραγδαίας πτώσης του ανθρώπινου πληθυσμού. Αυτό τον ανησυχεί και φαίνεται πως μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του να αποικήσει τον Άρη, όπως αναφέρει σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter.

«Θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο η κατάρρευση του πληθυσμού. Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απόλυτες ανοησίες. Απλά πολλαπλασιάστε τις γέννες της προηγούμενης χρονιάς με το προσδόκιμο ζωής. Δεδομένης της καθοδικής τάσης στον δείκτη γεννητικότητας, αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, εκτός αν η κατάσταση αλλάξει. Αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τη Γη, σίγουρα δε θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη», γράφει ο δισεκατομμυριούχος.





Στη συνέχεια, ο Μασκ παρέθεσε και δύο άρθρα, ένα που επισημαίνει πως η γεννητικότητα μειώθηκε κατά 4% το 2020, κάτι που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ το δεύτερο είναι ένα δημοσίευμα του BBC που επισημαίνει πως αναμένεται «κραχ» στο παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας.



Οι αναρτήσεις του Μασκ έρχονται σε μια περίοδο στην οποία υπάρχουν αναφορές για αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά, επειδή ανησυχούν για το μέλλον. Η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα και οι οικονομικές δυσκολίες για τα προς το ζην είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οι άνθρωποι ανησυχούν και δεν θέλουν να φέρουν παιδιά στον κόσμο.



Με πληροφορίες από Lifo, Unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ