Διασώστες έσωσαν σκυλίτσα που κινδύνευε, με ένα drone και ένα λουκάνικο [ΒΙΝΤΕΟ]

Η γλυκύτατη Millie δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην λιχουδιά.

Article featured image
Article featured image


Η σκυλίτσα Millie εξαφανίστηκε στο Havant του Hampshire και μετά από δημόσιες εκκλήσεις εντοπίστηκε σε μια περιοχή η οποία μπορούσε να είναι επικίνδυνη, λόγω της ανόδου της παλίρροιας.

Οι προσπάθειες διάσωσής της από τους διασώστες, που ήθελαν να την προσεγγίσουν και να την παροτρύνουν να μετακινηθεί σε ασφαλέστερο μέρος, στάθηκαν αρχικά μάταιες.

Μέχρι που ένας χειριστής drone σκέφτηκε μια ευφάνταστη ιδέα για να την κάνουν να τους ακολουθήσει. Ο χειριστής πρότεινε να κρεμάσουν κάποιο είδος τροφής πάνω σε ένα drone, με την ελπίδα ότι η μυρωδιά της λιχουδιάς θα δελεάσει τη Millie και έτσι θα κατάφερναν να τη σώσουν.

«Ήταν μια τρελή ιδέα», είπε ο Chris Taylor, ο πρόεδρος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Drone Denmead. Αλλά προχώρησαν και αφού έλεγξαν τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το MTOW (μέγιστο βάρος απογείωσης), οι διασώστες υπολόγισαν ότι μπορούσαν να κρεμάσουν ένα μόνο λουκάνικο σε ένα drone.

Το κόλπο λειτούργησε και η Millie επανενώθηκε με την ευγνώμονα ιδιοκτήτριά της, Emma Oakes, αφού ακολούθησε το λουκάνικο σε ένα υψηλότερο, ασφαλέστερο έδαφος.«Αν δεν την είχαμε απομακρύνει από εκείνη την περιοχή, η παλίρροια θα είχε ανέβει και θα κινδύνευε να πνιγεί. Ήταν κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ πριν. Τα λουκάνικα ήταν η τελευταία λύση, καθώς δεν μπορούσαμε να την προσεγγίσουμε με καγιάκ ή άλλο μέσο. Επειδή η Millie πεινούσε, το κόλπο λειτούργησε για να την οδηγήσει μακριά από τον κίνδυνο σε υψηλότερο έδαφος. Αν βρεθούμε ξανά σε παρόμοια κατάσταση, θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους για να δελεάσουμε κάποιον σκύλο» πρόσθεσε ο Chris Taylor.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ