Απόκοσμες εικόνες από τον Γεροπόταμο στην Κρήτη που «βάφτηκε» κόκκινος

Οι κάτοικοι δήλωσαν πως υπήρχε έντονη οσμή αίματος.

Article featured image
Article featured image


Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βάφτηκε κόκκινος ο Γεροπόταμος, το ποτάμι της Μεσαράς στο ύψος των Μοιρών, χθες Παρασκευή 20/1. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε ακροατής του Ράδιο Κρήτη, τα νερά του ποταμού έχουν πάρει έντονο κόκκινο χρώμα, που παραπέμπει σε αίμα.

Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν στις όχθες δήλωσαν πως υπήρχε έντονη οσμή αίματος.

geropotamos6_city.jpg



O Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης παρέπεμψε την υπόθεση στο Λιμεναρχείο. Με τη σειρά του το Λιμεναρχείο δήλωσε αναρμόδιο παρά μόνο αν η όποια ρύπανση εντοπιστεί στις εκβολές ποταμού που καταλήγει στη θάλασσα. Ενώ, το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ανέφερε ότι θα έστελνε περιπολικό στην περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις Μοίρες λειτουργεί δημοτικό σφαγείο και ενδεχομένως η ρύπανση να προέρχεται από εκεί.

potami-600x450_city.jpg


Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σημείο έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.



Σήμερα
οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών για τον υπαίτιο που προκάλεσε την μεγάλη ρύπανση στον Γεροπόταμο, προκαλώντας την αγανάκτηση και τον φόβο των κατοίκων. Παράλληλα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον βαθμό μόλυνσης του νερού από το αίμα, με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης να έχει επιληφθεί του θέματος.

potami-1-600x450_city.jpg



Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης δήλωσε στο ekriti, άγνοια στην παρούσα φάση για την αιτία της μόλυνσης περιμένοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Ο ίδιος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ρύπανση να προήλθε από το Δημοτικό Σφαγείο Μοιρών, ή και από κάποιον ιδιώτη, τονίζοντας ότι πλέον το ποτάμι έχει καθαρίσει.


Με πληροφορίες από ekriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ