Το Ανώτατο αθώωσε τη 19χρονη Βρετανίδα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα

«Aυτό το οποίο εξαρχής έλεγε η κοπέλα, ότι δηλαδή είναι αθώα, επιβεβαιώθηκε σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία από Twitter


Ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση κατά της Βρετανίδας το Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία είχε καταδικαστεί για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία. Πρόκειται για τη Βρετανίδα, η οποία κατήγγειλε ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από ομάδα νεαρών Ισραηλινών.

Η δικηγόρος της Βρετανίδας, Νικολέττα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι «ήταν μια δύσκολη μάχη, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόφαση. Το Ανώτατο έχει δεχθεί τη θέση μας ως προς το ότι λεγόμενη ομολογία της πελάτισσάς μας ήταν επισφαλής, έχει δεχθεί ότι είχαν παραβιαστεί τα διαδικαστικά της δικαιώματα και υπήρχαν πολλά κενά στη διαδικασία, έχει δεχθεί τη θέση μας ότι η πρωτόδικη διαδικασία δεν ήταν δίκαιη και ότι η στάση του δικαστή δεν επέτρεψε στην υπεράσπιση να υπερασπιστεί με τον ορθό τρόπο τα δικαιώματα της πελάτισσάς μας, επομένως αυτό το οποίο εξαρχής έλεγε (η Βρετανίδα) ότι είναι αθώα επιβεβαιώθηκε σήμερα».



Κατά την ακρόαση του Σεπτεμβρίου, η νομική ομάδα της 21χρονης Βρετανίδας υποστήριξε ότι το Πρωτόδικο Δικαστήριο δεν θα έπρεπε να αποδεχτεί ως στοιχείο τη γραπτή μαρτυρία της 19χρονης, επειδή οι ανακριτές της υπόθεσης την εξασφάλισαν, αφού η νεαρή βρισκόταν στον αστυνομικό σταθμό για επτά ώρες χωρίς δικηγόρο.

Σημειώνεται ότι η νεαρή είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η 19χρόνη τότε Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα στις 17 Ιουνίου 2019. Στη συνέχεια όμως κατηγορήθηκε όταν ανακάλεσε την καταγγελία της για τον βιασμό.

Η νεαρή φαίνεται ότι διατηρούσε σχέση με έναν εκ των Ισραηλινών, τον 19χρονο ποδοσφαιριστή Shimon Yusufov. Στην καταγγελία της είχε αναφέρει ότι ο 19χρονος την κρατούσε κάτω και τη βίασαν δώδεκα άτομα, ενώ τραβούσαν βίντεο με τα κινητά του τηλέφωνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ