Συνέρχεται σε λίγο το Υπουργικό και μετά θα έχουμε ανακοινώσεις νέων μέτρων

Ποια νέα μέτρα αναμένεται να ακούσουμε από τον Υπουργό της Υγείας.

Article featured image
Article featured image


Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου οδηγούνται σήμερα (05/01) το πρωί οι εισηγήσεις των ειδικών για νέα μέτρα κατά της πανδημίας, και αφού «κλειδώσουν» θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της συνεδρίας από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) και Υπουργών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, τα δεδομένα στα κρατικά νοσηλευτήρια και η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στο επίκεντρο των χθεσινών συσκέψεων βρέθηκαν κυρίως η επαναλειτουργία των σχολείων, η μείωση του αριθμού σε συναθροίσεις και η τηλεργασία. Ειδικότερα, όσον αφορά τα σχολεία εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις από τους ειδικούς ωστόσο η θέση που κέρδισε έδαφος είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Μάλιστα στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε ο καθορισμός της καραντίνας θετικών ατόμων στις πέντε μέρες, κάτι το οποίο φαίνεται ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν θα βρίσκεται σε αυτό το πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι:

- Να ανοίξουν τα σχολεία, στις 10 Ιανουαρίου, με προϋπόθεση ότι οι μαθητές, θα υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα.

- Να μειωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε οικίες από 20 σε 10.

-Να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων σε κέντρα διασκέδασης, χώρους εστίασης και εκκλησίες.

-Η τηλεργασία να αυξηθεί στο 50%

-Κανονικά οι εκδηλώσεις στα Θεοφάνια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει οριστεί για τις 09:30 το πρωί υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ