Η απίστευτη ιστορία τριών ναυαγών που σώθηκαν λόγω ενός μηνύματος

Το σκάφος τους βυθίστηκε και για 28 ώρες βρίσκονταν πάνω σε μια σχεδία αντιμέτωποι με καρχαρίες και τσούχτρες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Phong Le: Δύο από τους τρεις ναυαγούς και στη μέση τους o ναυτικός της ακτοφυλακής Άντριου Στόουν

Τρεις ναυαγοί πάνω σε σχεδία βρέθηκαν αντιμέτωποι με καρχαρίες και τσούχτρες στα ανοιχτά της Λουιζιάνα για να διασωθούν τελικά μετά από 28 ολόκληρες ώρες, χάρη σε ένα «θαυματουργό» μήνυμα.

Ο λόγος για τρεις καλούς φίλους που αποφάσισαν στις 8 Οκτωβρίου να βγουν στα ανοιχτά για ψάρεμα. Ωστόσο, η φουρτουνιασμένη θάλασσα προκάλεσε εισροή υδάτων στο σκάφος με το ίδιο τελικά να βυθίζεται με ταχείς ρυθμούς. Οι άνδρες δημιούργησαν γρήγορα μια αυτοσχέδια σχεδία, δένοντας δύο παγοθήκες μαζί με την μπαντάνα ενός εκ των τριών, του Λι.

Πλέον άρχισε να σκοτεινιάζει και οι τρεις άνδρες κρατιούνταν από τη σχεδία όσο ευτυχώς το φεγγάρι φώτιζε κάπως μέσα στο σκοτάδι. «Ευτυχώς που υπήρχε πανσέληνος έξω γιατί είχαμε φως», είπε ο Λουάν.

navagoi-louisiana-karxaries-2_city.png
Φωτογραφία: Phong Le



Μετά από μερικές ώρες ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον Λουάν: «Ο καρχαρίας χτύπησε το σωσίβιο και προσπάθησα να τον απωθήσω. Δεν έφευγε, οπότε τον χτύπησα στα μάτια. Έβαλα τους αντίχειρές μου στα μάτια του και έφυγε».

Όμως εκτός από τους καρχαρίες, οι ναυαγοί είχαν να αντιμετωπίσουν και τις τσούχτρες: «Κάθε 15 με 20 λεπτά, σε τσίμπαγαν συνεχώς μέδουσες. Στη μέση της νύχτας, ξύπνησα με μια μέδουσα τόσο μεγάλη στην αγκαλιά μου», είπε ο Λι.

Το επόμενο πρωί, ο Λι αποφάσισε να φύγει από τους άλλους δύο και να κολυμπήσει περίπου πέντε μίλια μακριά σε ένα σκάφος που αχνοφαινόταν για να καλέσει σε βοήθεια. Ωστόσο, όταν έφτασε περίπου ένα μίλι μακριά, το σκάφος έφυγε.

navagoi-louisiana-karxaries-3_city.png
Το σκάφος τους. Φωτογραφία: Phong Le



Ο Λι σε κατάσταση απόγνωσης έβγαλε τότε το κινητό του τηλέφωνο που ήταν σε αδιάβροχη θήκη με λιγότερο από 5% μπαταρία για να δει αν έχει έστω και λίγο σήμα.

«Άνοιξα το τηλέφωνό μου και τότε ξαφνικά ήρθαν όλα τα μηνύματα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχα σήμα», είπε. Ο Λι δεν έχασε χρόνο και έστειλε άμεσα στίγμα τοποθεσίας σε έναν φίλο του. Λίγο μετά το κινητό απενεργοποιήθηκε.

navagoi-louisiana-minima-location_city.png
Εικόνα: Phong Le



Ο φίλος του έλαβε το μήνυμα και επικοινώνησε με την ακτοφυλακή για τη θέση των ναυαγών. Βέβαια, η ακτοφυλακή τους έψαχνε ήδη προκειμένου να τους διασώσει αλλά φυσικά το ακριβές στίγμα βοήθησε την έρευνα.

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και μετά από 15 με 20 λεπτά εντόπισαν τον Λι από αέρος.



Οι άλλοι δύο βρέθηκαν περίπου ένα μίλι μακριά ενώ κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμού γύρω τους είχαν μαζευτεί καρχαρίες. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο αιμορραγούσε στα χέρια του ενώ ένας καρχαρίας του είχε σκίσει το σωσίβιο.

Και οι τρεις ναυαγοί βρέθηκαν με υποθερμία και αποκαμωμένοι, ωστόσο, σώοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ