«Αυτήν τη στιγμή είμαι κυριολεκτικά σφηνωμένη ανάμεσα σε δύο παχύσαρκους ανθρώπους»

Μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης πτήσης, έτυχε να καθίσει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν χωρούσαν στα (small) πρότυπά της.

Article featured image
Article featured image


Η Δρ Sydney Watson, μια, όπως διαβάζουμε, Αυστραλοαμερικανίδα πολιτικός/παρουσιάστρια με δεξιές καταβολές, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, για να παραπονεθεί επειδή «στριμώχτηκε ανάμεσα σε δύο παχύσαρκους ανθρώπους» σε μια τρίωρη πτήση τής American Airlines την περασμένη εβδομάδα.

8ebaac63935f9260b3add866cd88cd98.jpg



Η εν λόγω κυρία έλαβε εν τέλει αποζημίωση 150 δολαρίων από την αεροπορική εταιρεία, η οποία αρχικά ανταπέδωσε τα σκληρά σχόλιά της, λέγοντας ότι οι επιβάτες της «έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη», αλλά μετά αποφάσισε να την «κατευνάσει», προσφέροντάς της ένα voucher που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πτήση εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η Watson μοιράστηκε το email που έλαβε από την αεροπορική εταιρεία στον λογαριασμό της στο Twitter, το οποίο έγραφε: «Λυπόμαστε ειλικρινά που η απόλαυση και η άνεση της πτήσης σας μειώθηκαν λόγω ενός άλλου πελάτη που υπερέβαινε τον χώρο της θέσης του. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις σχετικά με τις θέσεις. Μπορούμε να καταλάβουμε την απογοήτευσή σας αφού η κατάσταση δεν διορθώθηκε προς ικανοποίησή σας.

»Φαίνεται ότι οι αεροσυνοδοί μας δεν μπόρεσαν να κάνουν αλλαγές στη διάταξη των θέσεων. Είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζετε ότι είστε πάντα ευπρόσδεκτη, στο μέλλον, να συζητήσετε το θέμα με τους αεροσυνοδούς μας. Εάν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θέσεις, θα σας επιτραπεί να μετακινηθείτε για να απολαύσετε καλύτερα την πτήση σας.

»Ως χειρονομία καλής θέλησης, σας έχουμε εκδώσει μια πίστωση ταξιδιού $150, η οποία θα φτάσει μέσω ξεχωριστού email», τής έγραψαν.



Η Watson πάντως, δεν διευκρίνισε εάν θα δεχόταν την προσφορά «αποζημίωσης», αλλά συνέχισε να επικρίνει τους επιβάτες που κάθονταν δίπλα της με ένα άλλο σκληρό tweet, στο οποίο είπε: «Θα προτιμούσα να πάρω τα $150 που μου πρόσφεραν οι American Airlines και να τα δώσω σε κάποιον που χρειάζεται συνδρομή για personal trainer ή για κάποιο γυμναστήριο».



Μια ανάρτηση, ωδή στη χοντροφοβία

Στις 11 Οκτωβρίου, η Watson έγραψε στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με φωτογραφίες από τη θέση της στο αεροπλάνο: «Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι - κυριολεκτικά - σφηνωμένη ανάμεσα σε δύο παχύσαρκους ανθρώπους στην πτήση μου.

»Αυτό ΔΕΝ είναι καθόλου αποδεκτό ή εντάξει. Αν οι χοντροί θέλουν να είναι χοντροί, είναι εντάξει. Αλλά είναι κάτι εντελώς άλλο όταν είμαι κολλημένη ανάμεσά σας, με τα μπράτσα σας στο σώμα μου, για 3 ώρες».



Συνέχισε δε, να μιλά υποτιμητικά για τα άτομα -που πιστεύεται ότι είναι αδέρφια- αναφερόμενη σε αυτά ως «οι χοντροί που ιδρώνουν πάνω της».



Τότε, ο επίσημος λογαριασμός της American Airlines στο Twitter απάντησε: «Οι επιβάτες μας έρχονται σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Λυπούμαστε που νιώσατε άβολα κατά την πτήση σας».

Η Watson εξαγριώθηκε με την απάντηση της εταιρείας και συνέχισε τις αναρτήσεις της, γράφοντας: «Αυτή είναι πραγματικά η επίσημη απάντησή τους στο να με στριμώξουν ανάμεσα σε δύο παχύσαρκους ανθρώπους. Γαμώτο. Οπότε, αναμένεται να έχω μόνο το ένα τέταρτο της θέσης όταν πετάω;».



«Απλώς βίωσα το να ιδρώνω, με άγγιξαν χωρίς τη συγκατάθεσή μου, με χτύπησαν στο πρόσωπο και με εξανάγκασαν σε ώρες χωρίς προσωπικό χώρο», έγραψε σε άλλο σημείο, συνεχίζοντας το παραλήρημά της -συγγνώμη, αλλά εμάς μόνο ως τέτοιο μάς ακούγεται: «Δεν με νοιάζει αν αυτό είναι κακό. Αυτήν τη στιγμή με αγγίζουν σε ολόκληρο το σώμα μου, ενάντια στις επιθυμίες μου. Δεν μπορώ καν να βάλω τα μπράτσα του καθίσματος κάτω, σε καμία από τις δύο πλευρές, γιατί δεν υπάρχει καθόλου χώρος», έγραψε.

Και συνέχισε: «Βαριέμαι να συμπεριφέρομαι σαν να και το να είσαι τόσο χοντρός είναι κάτι φυσιολογικό. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι. Αν χρειάζεστε επέκταση της ζώνης ασφαλείας, είστε ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. Αγοράστε δύο θέσεις ή μην πετάτε».



Η Watson, παρά την επίθεση που δέχθηκε για τα προσβλητικά σχόλιά της, παραμένει πιστή στις αρχικές της τοποθετήσεις, θεωρώντας ότι κατηγορήθηκε άδικα για χοντροφοβία, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν απλώς να μην είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο υπερβολικά χοντρούς ανθρώπους. «Δεν μετανιώνω. Εννοούσα όλα όσα είπα. Το να κανονικοποιούμε την παχυσαρκία δεν είναι εντάξει», έγραψε. Και μάλλον δεν έχει καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι ο λόγος της, ο οποίος το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αναπαραγάγει ρατσιστικά πρότυπα. Άλλωστε, κανείς στην τελική δεν ασχολήθηκε με τις θέσεις στο αεροπλάνο. Ούτε καν με το πώς μπορεί να αισθάνθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, τα (μεγάλα) σώματα των οποίων στρίμωξαν την «πολύ μικρή» κυρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ