Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Μετά το hot σαββατοκύριακο, ο καιρός (επιτέλους) αλλάζει.

Article featured image
Article featured image


Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού σήμερα και τις επόμενες μέρες -μετά τα 40άρια του σ/κ- με πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του νησιού.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αρχικά πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα βόρεια, ενώ αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανόν μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που σε παράλιες περιοχές θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Ωστόσο, σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές ανατολικά και βορείως του Τροόδους.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση, με τη θερμοκρασία να παραμένει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ