Επιβάτης πτήσης από Κύπρο προς το Λονδίνο πέθανε στον αέρα

Καθώς το αεροπλάνο περνούσε πάνω από το Παρίσι, ο πιλότος ανακοίνωσε ότι είχε σημειωθεί ένα «ιατρικό περιστατικό».

Article featured image
Article featured image


Ένας άνδρας γύρω στα 50 πέθανε σε πτήση της «EaseyJet» από την Πάφο προς το Γκάτουικ του Λονδίνου, αναφέρει η DailyMail.

Η πτήση «EZY8454» αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Πάφου περίπου στις 14:20 τοπική ώρα (12:20 μ.μ. GMT) και ο φόβος για την υγεία του άνδρα προκλήθηκε γύρω στις 3:40 μ.μ. GMT, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν σε πτήση.

Ο άνδρας, που φαίνεται πως ταξίδευε μόνος του, αποκοιμήθηκε και δεν ξυπνούσε, ενώ οι προσπάθειες ανάνηψής το χρησιμοποιώντας απινιδωτή αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.

Καθώς το αεροπλάνο περνούσε πάνω από το Παρίσι, ο πιλότος ανακοίνωσε ότι είχε σημειωθεί ένα «ιατρικό περιστατικό» και ζήτησε από όλους να συμπεριφερθούν με αξιοπρέπεια στον νεκρό.

Το παραϊατρικό προσωπικό έσπευσε στο αεροπλάνο κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο και διαπίστωσε τον θάνατο του άνδρα.

Ένας επιβάτης της πτήσης είπε στη DailyStar πως το πλήρωμα της EasyJet «χειρίστηκε την κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία και επαγγελματισμό».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είπε στη MailOnline: «Η ΕasyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δυστυχώς ένας επιβάτης πέθανε στην πτήση EZY8454 από την Πάφο προς το Λονδίνο στις 17 Νοεμβρίου. Η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet. Το πλήρωμά μας είναι εκπαιδευμένο να ανταποκρίνεται σε ιατρικά ζητήματα και έκανε ό,τι ήταν δυνατό κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του πελάτη και προσφέρουμε υποστήριξη και βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ